<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Gerard Gronsveld heeft veel geleerd van Chris Kronshorst en Peter van Velzen en past dat nu als trainer bij Den Hoorn toe. (foto: Roel van Dorsten)
Gerard Gronsveld heeft veel geleerd van Chris Kronshorst en Peter van Velzen en past dat nu als trainer bij Den Hoorn toe. (foto: Roel van Dorsten) (Foto: Roel van Dorsten)

Hoe gaat het met Gerard Gronsveld?

  sport

DEN HOORN - Gerard Gronsveld (53) speelde voor Feyenoord en ADO, maar beleefde zijn mooiste voetbaltijd met zijn broers bij Delfia.

Als telg uit een echte Delfia-familie stond al gauw vast voor welke club Gerard ging spelen. "In de jeugd speelde ik onder anderen met Marcello Martines, Tommie de Leeuw, Theo Haak en Aad Dekker. Wim Noordam was trainer. Hij was toen zijn tijd al vooruit, want we deden heel veel met een bal, ook al werd er ook wel 'bokkie' gesprongen."

- Wanneer kwam je bij het eerste?
"Dat was op mijn zestiende in een wedstrijd tegen Den Hoorn. Ik maakte de stap samen met Marcel Croes. Chris Kronshorst was trainer en hij zag het nogal in ons zitten. Vanaf mijn debuut ben ik altijd bij het eerste gebleven."

- Hoe beviel dat?
"Het waren mijn mooiste voetbaljaren. Ik speelde met mijn broers André, Frits en Jeroen en zwager Cok de Booij in één elftal. Dat was natuurlijk uniek. Verder was Chris een fantastische trainer, van wie ik superveel heb geleerd, ook dingen die ik nu zelf toepas. We kapten, draaiden, deden alles met de bal op korte afstanden. Het was niet veel anders dan wat Guardiola nu doet."

- Hoe waren de resultaten?
"Meestal wel goed, al werden we in de zeven jaar dat ik er speelde nooit kampioen. We hadden weliswaar het beste elftal uit de afdeling, werden ook wel tweede of derde, maar nooit kampioen. Maar er was ook een seizoen waarin we ons in de laatste speeldag tegen RKDEO behoedden voor degradatie."

- Wat deed je na die zeven jaar?
"Via Martin Stoelinga kwam ik bij Feyenoord terecht. Daar heb ik een jaar in het tweede gespeeld, maar ik raakte geblesseerd. Ik weet ook niet of ik het anders wel had gered. Ik werkte overdag, trainde 's avonds en mocht op dinsdagavond naar Fortuna in Sittard. Het werd niet wat ik ervan had verwacht. Datzelfde gold voor het halfjaar ADO dat volgde."

- Wat ging je daarna doen?
"Ik ging naar DHC, waar Chris trainer werd. Ook dat bracht niet wat ik ervan had verwacht, waardoor ik na een jaar naar Vitesse Delft vertrok. Daar kwam ik André weer tegen. Na vier seizoenen werd ik afgekeurd en ging ik verder als trainer."

- Hoe waren die jaren bij Vitesse?
"Geweldig. We speelden in de hoofdklasse in een geweldige poule met die ploegen uit de Bollenstreek. We speelden er met Ronald Vermeulen, Ruud Karsdorp, Ed van der Helm, Ed Wittenberg, Leo Paauwe en Harry Garnaat. Dat was een hartstikke leuk elftal. Ik kon altijd wel lachen om de opmerkingen van Peter van Velzen. Dan lag een eigen speler geblesseerd op de grond en riep 'ie tegen de scheidsrechter: 'Kan je dat ding niet even weghalen, dan kunnen we verder voetballen!' Daarnaast heb ik als speler, trainer en als technisch coördinator heel veel van Peter geleerd."

- Wat ben je na je actieve loopbaan gaan doen?
"Ik ben begonnen als trainer bij de B-jeugd van Vitesse Delft waar Ferrie Bodde speelde en liep stage bij Wim van Zinnen. Daarna hebben we met Ruud Galjé en Hans Janssen de jeugdopleiding opgezet. Ik ben er heel lang gebleven. Zo'n tien jaar geleden ben ik jeugdtrainer bij Oliveo geworden en daar ben ik de afgelopen vier seizoenen technisch coördinator geweest. Omdat ik toch weer op het veld wilde staan, ben ik verder gaan kijken en nu doen we met René Lander, René Heijink en Marcel Holster de Onder -19. We hebben een hartstikke leuke groep en staf."

Alphons de Wit

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>