<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Casper Spaan kreeg zondag het publiek op de banken met zijn tweede seizoenstreffer. Helaas maakte TOGB in extremis nog gelijk. (foto: Roel van Dorsten)
Casper Spaan kreeg zondag het publiek op de banken met zijn tweede seizoenstreffer. Helaas maakte TOGB in extremis nog gelijk. (foto: Roel van Dorsten) (Foto: Roel van Dorsten)

Casper Spaan wil bij Concordia afrekenen met zijn liesklachten

  sport

DELFT - Casper Spaan is weer terug op de Delftse velden. De aanvaller dook begin dit seizoen op bij de zondagafdeling van Concordia.

Spaan maakte in het verleden met zijn spel en de daaruit voortvloeiende goals furore bij DHC. Het leverde hem de overstap naar toenmalig topklasser Excelsior Maassluis op. "Maar daar raakte ik al snel in de voorbereiding geblesseerd. Alhoewel, in de jaren ervoor had ik ook al last van mijn lies, zelfs zo erg dat ik af en toe van het veld strompelde. Waarschijnlijk heb ik het in die tijd te ver laten komen en is bij Excelsior Maassluis de bom uiteindelijk gebarsten."
Wat het begin van een prachtig avontuur in de topklasse en misschien wel meer had moeten worden, liep uit op een deceptie. "Ik raakte dus bijna meteen geblesseerd en wat we ook probeerden, de pijn bleef maar aanhouden. In anderhalf jaar ben ik bij de orthopeed, de osteopaat en de chiropractor geweest, maar niets hielp. Daarom had ik het voetballen op niveau eigenlijk al min of meer opgegeven."
Wel meldde hij zich vorig seizoen aan bij de zaterdagtak van Concordia. "Op dat niveau (de vierde klasse zaterdag, red.) kwam ik nog aardig mee. De wedstrijden zorgden nog wel voor pijn, maar het was draaglijk. Mensen vroegen me of dit niet onder mijn niveau was, maar eerlijk: ik zou zelfs op een derde veldje in een moeras willen voetballen, als ik maar geen pijn had."
Het seizoen bij Concordia zaterdag verliep dermate goed, dat de 26-jarige aanvaller dit seizoen deel uitmaakt van de prestatieve zondagtak, die uitkomt in de tweede klasse. "Het is hartstikke lekker om weer te kunnen voetballen, ook al heb ik nog steeds wel last."
Dat voetballen gebeurt bij Concordia dit seizoen onder trainer Laurens Sandell. "Ik weet niet hoe het er vorig jaar aan toeging, want toen was ik er niet bij, maar ik ben heel tevreden over deze trainer. Hij heeft een voetbalvisie waarin aanvallen heel erg belangrijk is, wil graag winnen en brengt dat ook op ons over. Daarnaast geeft hij me het gevoel dat hij veel vertrouwen in me heeft en dat is natuurlijk altijd lekker voor een aanvaller."
De klassering op de ranglijst, een twaalfde plaats, doet volgens Spaan niet helemaal recht aan het voetbal van Concordia. "De eerste wedstrijd van het seizoen speelden we op ongelukkige wijze gelijk tegen Wippolder en de week erna had de spits van RKDEO de dag van zijn leven, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat zij beter waren. Tegen Meeuwenplaat hebben we achterin een zekere overwinning verspeeld en afgelopen weekend stonden we tot kort voor tijd nog met 1-0 voor tegen TOGB. Dan is het natuurlijk ontzettend zuur dat zij in de laatste minuut van de blessuretijd nog gelijkmaken. Aan de andere kant kunnen we zeer tevreden zijn over hoe de organisatie stond, want achterin hebben we bijna niets weggegeven. Dat was de week ervoor wel even anders."
Een ander punt waardoor de plaats op de ranglijst misschien wat vertekend is, ligt hem in de tegenstanders die Concordia tot nu toe heeft getroffen. "Dat waren stuk voor stuk ploegen die op dit moment bovenin meedoen, op Meeuwenplaat na dan misschien. Voor het vertrouwen zou het wat dat betreft misschien beter zijn om eerst tegen de wat mindere ploegen te spelen, zodat de eerste zege snel een feit is. Nu is het daar nog even op wachten, maar met ons voetbal is weinig mis en het wordt alleen maar beter. Dit weekend wonnen we bijna van TOGB, terwijl dat toch één van de ploegen is die voor het kampioenschap gaat."
Geldt dat ook voor Spaan zelf? "Momenteel ben ik blij dat ik op dit niveau mee kan. Als je ziet wat toentertijd bij DHC en Excelsior Maassluis van je gevraagd werd, dát had ik op dit moment fysiek niet op kunnen brengen. En daarbij gaat het niet om werklust of inzet, maar om dingen als handelingssnelheid en inzicht. Daarom ben ik ook absoluut niet bezig met een volgende stap, ik ben allang blij als ik een wedstrijd kan uitspelen. Vier jaar geleden was ik nog relatief fit; dat peil is nu ver te zoeken, al voel ik wel dat ik elke week sterker word."
Heeft hij dan wel zijn persoonlijke doelen als het gaat om aantal doelpunten? "Natuurlijk is het leuk om zelf te scoren, maar het gaat mij er vooral om dát er wordt gescoord. Ik ben net zo blij met een assist als met een doelpunt. Het is lekker dat ik zondag mijn tweede goal scoorde, maar het gaat vooral om het resultaat."
Waar dat uiteindelijk toe moet leiden? "Ik denk dat we moeten mikken op een periode, want het kampioenschap is voor ons niet reëel dit seizoen. De plaatsen bovenin zijn te ver weg, maar ik denk dat wij in een goede reeks zeker mee moeten kunnen doen voor een plek in de nacompetitie. Wat er nog meer inzit als het zover mocht komen, zien we dan wel weer. Persoonlijk ben ik voorlopig vooral heel erg blij dat ik weer lekker kan ballen."

Alphons de Wit

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>