<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Sven Paternot promoveerde de afgelopen vijf seizoenen tweemaal met Wippolder en hoopt deze jaargang met zijn club de stap naar de eerste klasse te zetten. (foto: Roel van Dorsten)
Sven Paternot promoveerde de afgelopen vijf seizoenen tweemaal met Wippolder en hoopt deze jaargang met zijn club de stap naar de eerste klasse te zetten. (foto: Roel van Dorsten) (Foto: )

Sven Paternot wil met Wippolder doorstoten naar de eerste klasse

  sport

DELFT - Wippolder deed afgelopen twee seizoenen bovenin mee in de tweede klasse en als het aan aanvaller Sven Paternot ligt, is dat dit seizoen niet anders.

Momenteel bezetten de blauwwitten een vijfde plek na een gelijkspel en een ruime overwinning tegen respectievelijk Concordia en Delft. "Dat gelijke spel was een beetje jammer", vertelt Paternot, "zeker als je ziet dat we in de laatste minuut dat doelpunt tegen krijgen. Aan de andere kant beginnen we de competitie nu al voor het derde jaar op rij tegen Concordia en de twee eerdere edities verloren we met 3-1."
Zondagmiddag tegen Delft ging het beter. "Want al binnen vijfentwintig minuten spelen stonden we met 0-3 voor. Uiteindelijk maakten we er in de tweede helft nog twee bij. Dan is het enige smetje op de middag dat zij er vijf minuten voor tijd ook één maken, maar toen was de wedstrijd natuurlijk al lang in the pocket."
Wippolder kende een wat chaotische voorbereiding. "In de Stad Delft Bokaal werden we in de poulefase op de finaledag uitgeschakeld en de eerste bekerwedstrijd tegen SVC '08 verliep ook niet vlekkeloos. Daarna hebben we het tegen VUC en HVV goed gedaan. In de eerste competitiewedstrijd tegen Concordia leken we ook een overwinning te boeken, totdat zij vlak voor tijd langszij kwamen."
Hierbij had de ploeg van trainer Marcel de Letter ook wat pech, want sterkhouders als Patrick van Leeuwen, die met een gescheurde voorste kruisband nog maandenlang uitgeschakeld is, Daley Uythoff, die tijdens de Stad Delft Bokaal zijn arm brak en Tristan Croes, die tegen HVV tegen een enkelblessure aanliep, waren niet inzetbaar. "Gelukkig kon Daley zondagmiddag weer mee doen en bekroonde hij zijn rentree met een goal zoals alleen hij die kan maken. Tristan lijkt gelukkig ook op de weg terug. Dat Patrick zolang uit de roulatie is, is natuurlijk verschrikkelijk voor hem, maar we proberen hem er als groep zoveel mogelijk bij te blijven betrekken en dat lukt denk ik aardig."

Dat groepsproces is sowieso belangrijk bij Wippolder. "Want we zijn eigenlijk veel meer dan alleen een voetbalelftal. We zien elkaar buiten het voetballen om ook vaak en gaan met elkaar op stap. Wat dat betreft zou je ons ook een vriendengroep kunnen noemen die toevallig op niveau voetbalt ."
Voor wat betreft dat niveau is Paternot meegegroeid: hij is één van de weinige spelers in de selectie die met Wippolder ook in de vierde klasse heeft gespeeld. "Na de promotie naar de derde klasse zijn we in het tweede seizoen weer gepromoveerd. We spelen nu voor het derde seizoen in de tweede klasse. Het eerste seizoen werden we vierde, afgelopen seizoen derde en liepen we de nacompetitie mis. Wat mij betreft is het tijd om door te stoten naar de eerste klasse."
Als dat lukt, doet Wippolder dat met een elftal vol eigen jongens. "Dat is natuurlijk prachtig. Met mijn zesentwintig jaar ben ik één van de routiniers. Ik probeer dan ook de jonge jongens te helpen en, vooral in de voorhoede, de lijnen uit te zetten. Het is goed om te zien dat de bron aan talent niet uitgeput raakt. Dat zie je bijvoorbeeld aan Jurriaan Jansen, die nog junior is, maar er wel direct staat als keeper na het vertrek van mijn neef Jesper Stijnman naar TOGB. Ik vind het jammer dat hij weg is, maar gelukkig staat er met Jurriaan direct een goede vervanger. Ook als iemand geblesseerd raakt, staat er zo weer een ander uit de jeugd. Wat dat aangaat wordt de concurrentie binnen de groep ook groter. Zelf zorg ik ervoor dat ik altijd kom trainen en de volle honderd procent geef. Daarbij probeer ik als een wat ervarener jongen het groepsproces in de gaten te houden. Dat is wat ik kan doen en dan is het aan de trainer om te bepalen of hij me opstelt."
Voorlopig lijkt de aanvalsleider zich geen zorgen te hoeven maken. "Vorig seizoen scoorde ik twintig keer en nu staat de teller na twee wedstrijden alweer op drie. Dat is natuurlijk lekker voor een spits. Verder kan ik met mijn kopkracht belangrijk zijn en ben ik iemand die nooit opgeeft en blijft gaan."
Dat is een kwaliteit die in derby's, zoals die van afgelopen zondag, van doorslaggevend belang kan zijn. "Ik denk dat wij ons als ploeg sowieso altijd kunnen opladen voor wedstrijden, maar voor derby's al helemaal. We vormen een hecht collectief en afgelopen zondag heb je, tegen een ploeg die afgelopen jaar toch in de eerste klasse speelde, kunnen zien waartoe dat kan leiden."

Ook trainer Marcel de Letter speelt hier volgens zijn aanvalsleider een rol in. "Dat hij al voor het negende seizoen aan de club verbonden is, zegt natuurlijk genoeg. Hij heeft de meeste jongens laten debuteren en weet hoe hij ons scherp moet krijgen. Dat begint al op de dinsdagavond, zeker in aanloop naar een derby. Daarbij is hij vijf tot zes avonden op de club aanwezig. Hij is wat mij betreft dan ook de aangewezen man voor deze groep."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vandaag zijn de Europese Parlementsverkiezingen 2019. Heeft u ook gestemd?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>