<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto:

Marjan is bijna een echte 'Iron Woman'

  sport

DELFT - Zondag 5 augustus is het eindelijk zover! Dan gaat de Delftse Marjan van Galen (45), na vijf jaar van intensieve training, van start bij het Nederlands Kampioenschap Triathlon in Maastricht.

Om deze 'Ironman Maastricht-Limburg', zoals de wedstrijd officieel heet, te vervolmaken moet Marjan aardig afzien, want ze gaat eerst 3.8 kilometer zwemmen, vervolgens 180 kilometer fietsen om daarna te eindigen met een heuse marathon van 42.2 kilometer. Haar eerste 'hele' triathlon. De aanloop voor deelname aan deze Ironman gaat terug tot 2011.
"Dat jaar begon ik met hardlopen en dat viel in het begin nog niet mee", lacht Marjan. "Maar ik had me opgegeven voor de Wereld Natuur Fonds Challenge, hardlopen en mountainbiken, dus ik trainde door en kocht en passant een mountainbike. In Vlaardingen deed ik een jaar later mee aan een crosstriathlon, toen was ik helemaal om.
Ik werd lid van triathlonvereniging TRIP in Pijnacker en volgde bij RTC in Den Haag een Beach Challenge cursus. Daar leerde ik van verticaal naar horizontaal te zwemmen en werd ik beter in mountainbiken. Ik had inmiddels ook een racefiets en een trisuit aangeschaft, want dat omkleden tussen de drie disciplines is natuurlijk niet handig."

Sfeer
Na eerder onder meer vier halve triathlons succesvol te hebben afgelegd, gaat Van Galen zondag voor haar 'kers op de taart'.
"De sfeer schijnt er geweldig te zijn. Ik verheug me vooral op de uiteindelijke, welverdiende beloning als ik over de finish kom. Iedere finisher wordt namelijk onthaald met de gevleugelde woorden "You are an Iron(wo)man!". Dat is onbetaalbaar."

Van Galen (trainer en sportmasseur) is er klaar voor. Fysiek en mentaal.
"Op de Markt aldaar word ik van ijzer, dat lijkt me een rare gewaarwording. Hahaha."

 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>