Marco Immers is er klaar voor om te oogsten bij SEP.
Marco Immers is er klaar voor om te oogsten bij SEP. "Ook op zaterdag tijdens de jeugdwedstrijden zie je dat er heel veel potentieel in de vereniging zit. Daar gaan we de komende jaren veel plezier aan beleven." (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Bestuur en trainer verbinden zich voor langere tijd aan potentierijk SEP

sport

DELFT - SEP is klaar voor de (nabije) toekomst. Het bestuur heeft zich voor vijf jaar aan de club gecommitteerd en trainer Marco Immers tekende onlangs een contract voor drie seizoenen.

Voorzitter Rien Beenen is content met deze gang van zaken. "Als bestuur zijn we twee jaar geleden aangetreden en vanaf dat moment zijn er twee wisselingen geweest. Met de huidige bezetting hebben we een vijfjarenplan opgesteld, waarbij de ambitie is om het plezier te behouden, maar ook meer in te zetten op het prestatieve gedeelte. We hebben de intentie uitgesproken die vijf jaar als bestuur ook vol te maken. Wat mooi is, is dat onze hoofdsponsor RPP het contract ook al met tweeënhalf seizoen heeft verlengt. De sportieve ambitie wordt door Marco Immers ondersteund. We hadden gehoopt dit seizoen al stappen te zetten, maar dat valt helaas nog wat tegen. We hebben er alle vertrouwen in dat dit de komende seizoenen onder Marco wel gaat gebeuren."
De trainer is daar blij mee. "Want het geeft toch aan dat de vereniging vertrouwen in mijn kunnen heeft. Ik wilde graag voor twee jaar bijtekenen, maar het bestuur kwam met het idee om mij voor drie jaar aan de club te binden. Dat zorgt voor rust in de club en het zorgt ervoor dat de continuïteit gewaarborgd is. Zolang het van beide kanten goed blijft voelen, hoeft het van mij niet bij die drie jaar te blijven."
Wordt Marco Immers dan de 'Marcel de Letter van SEP'. "Zo benaderen we het absoluut niet, want wij spiegelen ons niet aan andere clubs", vertelt Rien Beenen. "SEP is een gezonde en levendige club waarbij de sfeer altijd goed is. Dat familiaire, vriendelijke en vriendschappelijke element blijft hoog in het vaandel staan, maar ook op sportief vlak hebben we onze ambities. Zo willen hebben we Koos Ham en Ron van der Boon aangesteld als trainers van het tweede en het beloftenelftal om de doorstroming van de jeugd naar het eerste elftal te bevorderen. Verder willen we met onze elftallen goed en attractief voetbal spelen. Uiteindelijk moet dat ertoe leiden dat we naar de tweede klasse promoveren. Dit seizoen zal dat niet meer lukken, maar voor de komende jaren is het wel de doelstelling."
Dat geldt niet alleen voor het herenelftal. "Want ook bij de dames, die al in de tweede klasse spelen, hebben we met het verlengen van het contract van Joop Hoornweg ingezet op kwaliteit. De dames zijn ons net zo lief als de heren en in het bestuur verdelen we de aandacht uiteraard over beide takken in de hoop dat ook hier stappen worden gezet."
Bij de heren moet dat de komende jaren dus onder Marco Immers gebeuren en die ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. "Ik probeer zoveel mogelijk wedstrijden van de A-, B- en waar mogelijk ook C-jeugd mee te krijgen en je ziet dat er aardig wat talent rondloopt binnen de vereniging. Naast het zien van wedstrijden spreek ik met de trainers en ook de samenwerking met Koos Ham en Ron van den Boon verloopt uitstekend. Het mooie is dat veel jeugdelftallen worden getraind door jongens die in het eerste elftal spelen. Dat is natuurlijk mooi voor de herkenbaarheid. Daarnaast zie je dit seizoen al dat er aardig wat jongens uit de jeugd doorkomen. Voor de winterstop leidde dat niet tot de gewenste resultaten, maar in 2018 gaat het al beter. Dat eerste is ook niet erg, want nu zijn de resultaten ondergeschikt aan de ontwikkeling van de spelers. De komende jaren moeten we verder bouwen op de ervaringen die jongens als Thijs Weeber, Jordy Wevers, Luuk van den Boon en Marco Blitterswijk hebben opgedaan. Die jongens versterken ons nu al en zullen in de toekomst natuurlijk alleen maar groeien."
Het moet ertoe leiden dat SEP met een herkenbaar elftal in de tweede klasse terechtkomt. "Dat willen we doen met jongens uit de eigen jeugd, maar het zou mooi zijn als ook jongens met een SEP-verleden bij de club terugkeren. Vaak zie je toch dat spelers die zijn vertrokken weer terug willen naar de gezelligheidsvereniging om te spelen met hun vrienden. Daarnaast zijn er maar weinig jongens die hun heil zoeken bij een andere club. Bovendien hebben we met de technische commissie, momenteel bestaande uit Ron van den Boon en Dik van der Mast besloten dat er ook plek is voor maximaal vier spelers van buiten, mits die bij de club passen."
In het huidige seizoen kunnen de eerste stappen worden gezet. Immers: "We spelen ons de laatste weken steeds veiliger, terwijl we voor de winterstop vaak het deksel op de neus kregen. Het belangrijkste is dat de jongens wennen aan het spelen in een eerste elftal en dat ze uitgroeien tot vaste waardes, zodat er een elftal komt te staan met jongens die de jeugdspelers die eraan zitten te komen op sleeptouw kunnen nemen. Het wordt tijd om de vruchten te plukken van het beleid dat een aantal jaren geleden in de jeugd is ingezet. Hopelijk weten we daarmee in de komende drie jaar naar de tweede klasse te promoveren."