Jacco Wevers heeft er alle vertrouwen in dat hij met Full Speed de komende maanden nog mooie dingen gaat laten zien. Afgelopen zondag werd SEP met 4-1 aan de zegekar gebonden. (foto: Roel van Dorsten)
Jacco Wevers heeft er alle vertrouwen in dat hij met Full Speed de komende maanden nog mooie dingen gaat laten zien. Afgelopen zondag werd SEP met 4-1 aan de zegekar gebonden. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Alphons de Wit

Voor ongelukkig Full Speed moet het in de tweede periode gebeuren

sport

DELFT - Het seizoen van Full Speed verloopt nog niet helemaal zoals gehoopt, maar nieuweling Jacco Wevers hoopt in de tweede periode goede zaken te kunnen doen.

Wevers maakte afgelopen zomer samen met ploeggenoot Brian Koster de overstap van Naaldwijk naar sportpark Kerkpolder. "Ik zocht een leuke vereniging wat dichterbij huis, want ik was het reizen naar Naaldwijk een beetje zat. Bij Full Speed had ik meteen een goed gevoel. Ik kende een heel aantal van die jongens al en het is echt een gezelligheidsvereniging. Daarnaast wordt alles voor ons tot in de puntjes geregeld, of het nu om kleding, eten op de donderdagavond of andere zaken gaat. Ik heb het hier gewoon naar mijn zin."
Op sportief vlak blijven de resultaten tot op heden echter enigszins achter. "Maar ook daar zijn redenen voor. Toen we aan het begin van het seizoen naar Full Speed kwamen, kwamen er ook vier jongens van Wippolder. Inmiddels zijn die op keeper Robin Koene na allemaal gestopt vanwege blessures. Bovendien missen we ook Danny Hoogendoorn en aanvoerder Thomas Sihombing door blessures. Als die gasten er niet bij zijn, voel je dat wel."


Gelukkig heeft de club jeugdspelers waarop trainer Richard Langeveld kan terugvallen. "Vorige week tegen SEP stonden er twee in de basis en viel er één in en de week ervoor speelden we zelfs met drie junioren. Het mooie is dat ze gewoon hun werk doen en zich makkelijk aan het spelen in het eerste elftal aanpassen. Ik zie voor mezelf geen rol als mentor of iets dergelijks weggelegd. Ik zit zelf ook maar net bij de club. Wel doen we als groep natuurlijk ons best om die jongens goed in de groep op te nemen en coachen we natuurlijk ook als dat in situaties nodig is."
De 27-jarige aanvaller, die in het verleden voor Vitesse Delft, RKDEO, SVC '08 en Naaldwijk speelde, heeft al heel wat ervaring op een hoger niveau. "Je zou denken dat een stapje lager het niveau ook meteen een stuk minder is, maar ik vind dat dat heel erg meevalt. Het voetbal in de derde klasse is wel wat harder, maar er zit nog steeds een heel aantal goed voetballende ploegen bij ons in de competitie."
Dat het voetbal wat harder kan zijn, bleek afgelopen zondag wel in de derby tegen SEP, toen scheidsrechter Dogterom drie rode kaarten trok: twee voor Full Speed en één voor SEP. "Daarnaast deelde hij ook nog eens tien gele kaarten uit. Het was een echte derby, waarin volop gestreden werd. Er was een voorwedstrijd met jeugdelftallen van beide clubs en er werd vuurwerk afgestoken. Daarnaast ken je veel van die tegenstanders gewoon goed. Wij hadden onze zaakjes goed op orde, want ook in de tweede helft, toen we met negen man speelden, wisten we nog twee keer tot scoren te komen. Zelf maakte ik onze tweede goal."


De teller van Wevers staat voor dit seizoen inmiddels op zeven treffers. "Gelukkig zaten daar heel wat belangrijke treffers tussen, die ons aan een punt of zelfs de overwinning hielpen. We spelen trouwens na de winterstop in een ander systeem met een mannetje extra achterin. Zo heb je meer defensieve zekerheid, waardoor je je als aanvaller ook wat beter op je gemak voelt."
Het komt allemaal uit de koker van trainer Richard Langeveld, in wie Wevers veel vertrouwen heeft. "Hij is ook één van de redenen dat ik bij Full Speed ben komen voetballen. Ik ken hem nog uit onze tijd bij Vitesse Delft, al heb ik daar nooit onder hem gevoetbald. In mijn tijd bij Naaldwijk kwam ik hem tegen als trainer van GDA, een elftal dat altijd heel verzorgd en leuk voetbal speelde. Dat doen we hier ook en de trainingen zijn leuk."


Uiteindelijk moet het leiden tot wat betere resultaten en Wevers heeft er vertrouwen in dat dat ook gaat gebeuren. "Vooral in de tweede periode liggen kansen voor ons, want we spelen vooral tegen de ploegen die zich onder ons op de ranglijst bevinden. Daarnaast zijn we dit seizoen, ondanks alle personele problemen eigenlijk geen enkele keer weggespeeld. Koploper SVV staat op een straatlengte voorsprong op de tweede plaats, maar tegen die ploeg hebben we nog niet gespeeld. De uitwedstrijd tegen hen staat volgend weekend op het programma. Kansloos zijn we natuurlijk niet, want Taurus heeft ook tegen hen gelijkgespeeld. Daarnaast wonnen ze twee weken geleden heel moeizaam van WIK dat een aantal plekken onder ons staat."
Voorlopig heeft Wevers dus het volste vertrouwen dat voor Full Speed dit seizoen, ondanks de huidige achtste plek, nog heel wat eer valt te behalen. "Want je moet erin blijven geloven. Het gat met de nummers twee bedraagt acht punten en zoals gezegd krijgen we in de tweede periode nog heel wat ploegen die onder ons staan. Daarnaast spelen we ook nog tegen een aantal ploegen die boven ons staan en zij spelen natuurlijk nog tegen elkaar. Dan zullen door hen ook punten gemorst worden. Een periode of een plaats bij de bovenste drie is wat mij betreft dus zeker nog niet uitgesloten."