<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Lineth Beerensteyn, na afloop van de gewonnen interland tegen Wales. (foto: Aad van der Knaap)
Lineth Beerensteyn, na afloop van de gewonnen interland tegen Wales. (foto: Aad van der Knaap) (Foto: Aad van der Knaap)

Drie Delftse Oranje Leeuwinnen

  sport

DELFT – De Delftse voetbalster Victoria Pelova van ADO Den Haag is voor de eerste keer door bondscoach Sarina Wiegman opgeroepen voor het Nederlands vrouwenelftal. Het 18-jarige talent is niet de enige Delftse topper in het Nederlandse vrouwenvoetbal.

De Oranje Leeuwinnen vertrekken aanstaande maandag naar het Spaanse La Manga, waar ze twee oefenwedstrijden spelen. Ook Lineth Beerensteyn, die haar voetbalopleiding bij DHC genoot, is erbij. Zij maakte ook vorig jaar deel uit van het Nederlands damesteam dat historie schreef door Europees kampioen te worden. Verder gaat de Delftse Romy Speelman volgende week naar Portugal, waar ze met het Nederlands vrouwenteam onder 19 in toernooivorm speelt tegen China – op vrijdag 19 januari – en op zondag 21 januari tegen Engeland.

Romy Speelman, die al eerder uitkwam voor het Nederlands elftal onder16, speelde vanaf de jeugd in een team van jongens bij DHC. Na eerst gespeeld te hebben in Jong ADO Den Haag is zij nu een vaste waarde van ADO Den Haag geworden. Overigens speelt ook de van SV Wippolder afkomstige Priscilla Mesker in ADO Den Haag.

De kersverse international Victoria Pelova heeft de grondbeginselen van het voetbal bij Concordia geleerd, waar zij op jonge leeftijd al tussen de jongens opviel. Na Concordia verhuisde zij naar ADO Den Haag waar zij een vaste waarde betekent voor het team van trainer Arend Rergeer.

Lineth Beerensteyn genoot haar voetbalopleiding dus bij DHC. Na een verblijf van vier jaar bij ADO Den Haag verkaste Beerensteyn voor één jaar naar FC Twente. In 2017 stapte zij over naar Bayern München, dat in de Bundesliga uitkomt.

We kunnen stellen dat de Delftse dames in hun tak van sport iets succesvoller zijn dan de Delftse heren. Geboren Delftenaar Aaron Meyers komt momenteel in de Eredivisie uit voor ADO Den Haag. Ard van Peppen heeft zijn plek bij degradatiekandidaat Roda JC moeten afstaan. Kevin Visser, die in de jeugd voor Delfia, Vitesse Delft en DHC uitkwam, speelt momenteel bij FC Volendam.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>