DKC werd op 30 juni officieel opgeheven. Kort daarop vierden leden en oud-leden nog één keer met elkaar een spetterend eindfeest, inclusief wedstrijd tussen leden en oud-leden.
DKC werd op 30 juni officieel opgeheven. Kort daarop vierden leden en oud-leden nog één keer met elkaar een spetterend eindfeest, inclusief wedstrijd tussen leden en oud-leden.

'Iedereen begreep dat het noodzakelijk was'

  sport

DELFT - Geen betere maand om terug te blikken dan de maand december. Dus vroeg Delft op Zondag aan DKC-voorzitter Lex Veldhuis, die z'n geliefde korfbalclub moest opheffen, hoe is het nu?

"Met met mij en andere ex-DKC'ers gaat het goed", antwoordt Veldhuis. "We hebben een bewogen jaar achter de rug. DKC is opgeheven, daarna zijn we allemaal overgegaan naar Excelsior. Ik kan niet anders stellen dan dat we tevreden en blij zijn over hoe die overgang is verlopen."

-Wat stemt tot blijdschap?
"Het proces verliep heel goed. Vanaf het allereerste moment dat we bij Excelsior kwamen waren we van harte welkom. Ieder deed z'n best de integratie goed te laten verlopen. Hartstikke fijn. Inmiddels heeft iedereen z'n plekje gevonden."

-Is nog iets van DKC bewaard gebleven?
"De club is nog niet van de aardbodem verdwenen. De kantine staat er nog. Die gaat naar Rugbyclub Delft. De overdracht daarvan loopt nog, we hopen dit begin 2018 af te ronden. Verder bewaren ons materiaal en ons archief nog wel."

-Vanwege die overdracht ben je weer een beetje DKC-voorzitter?
"Dat is niet zomaar weg, nee. Het lag in de lijn der verwachting dat er nogal wat werk te doen zou zijn. Het duurt even voordat je helemaal vereniging af bent. Zo moesten we ons afmelden bij de bond, uit de Stichting Sportpark Biesland…"

-Hoe is er verder gereageerd?
"Mensen waren verdrietig dat DKC ophield te bestaan. Mensen hebben een hoop herinneringen aan de vereniging. Dan is het niet leuk als die wordt opgeheven, maar daar doe je weinig aan. Iedereen begreep dat het noodzakelijk was. Het ledenaantal was te laag. We hadden aan het einde nog maar 24 seniorenleden. We hadden nog wel jeugdteams, maar ook niet genoeg. Dan loop je tegen beperkingen aan."

-Is iedereen over naar Excelsior?
"Eén lid is naar Fortuna, verder is iedereen wel naar Excelsior. Ik zit zelf nu in het bestuur van Excelsior. Ik heb de rol als integratiecoördinator. Maar wat de integratie betreft heb ik niet heel veel te doen. Die is prima verlopen."

-Heb je al het Excelsiorgevoel?
"Ik voel me Excelsior-lid en ik voel me hier zeker thuis. Excelsior is een leuke en gezellige vereniging. Maar mijn roots liggen bij DKC en dat zal altijd zo blijven. Dus hou ik mijn goede herinneringen aan DKC en m'n blik op m'n toekomst, bij Excelsior."

-Hoe kijk je terug op 2017?
"Het was een druk en bewogen jaar. Jammer dat we ophielden te bestaan. Het was weleens lastig om zo'n vereniging te moeten opdoeken. Niet bepaald leuk om te doen. Ik kan dus niet zeggen dat het een fantastisch jaar was, maar wat we hebben gedaan is goed verlopen en dáár kijk ik tevreden op terug."

Meer berichten
 
CustomHtml_1