Jari Seffelaar keerde begin vorig seizoen na twee jaar in de jeugd van RKAVV terug op het oude nest.
Jari Seffelaar keerde begin vorig seizoen na twee jaar in de jeugd van RKAVV terug op het oude nest. "Dat voelt goed, want hier kan ik weer met mijn vrienden spelen." (foto: Roel van Dorsten)

Prima voetbal leidt bij RKDEO dit seizoen wél tot resultaten

sport

NOOTDORP - RKDEO kent tot op heden een prima seizoen. Op ruim een derde van de competitie bezetten de Nootdorpers de tweede plek op de ranglijst.

Dat terwijl de roodbroeken zich vorige voetbaljaargang pas laat veilig speelden in de tweede klasse. "Maar ook toen viel op het voetbal niet heel veel aan te merken", zegt verdediger Jari Seffelaar, "alleen de punten bleven uit. We oogstten complimenten, maar stonden uiteindelijk te vaak met lege handen. Dit jaar gaan goed spel en resultaat gelukkig wel samen."

"WE ZIJN EEN JAARTJE VERDER"
Over hoe dat komt heeft Seffelaar zo zijn ideeën. "Ik denk dat het met de bezetting op enkele sleutelposities te maken heeft. Nu spelen we met Donny Paats op het middenveld en hij is heel belangrijk voor de balans. Daarnaast verricht Robbie van Hagen als aanvallende middenvelder zoveel verdedigend werk, dat het in sommige situaties lijkt of je een extra verdediger hebt. Daarnaast zijn we natuurlijk ook allemaal een jaartje verder en hebben we allemaal iets meer ervaring op dit niveau."
Voor de 20-jarige student is dit zijn tweede seizoen bij de senioren. "Vorig jaar heb ik door een blessure best veel wedstrijden gemist, maar aan het eind van het seizoen heb ik veel gespeeld, ook in de 16-23 competitie. De twee seizoenen ervoor heb ik tijdelijk bij RKAVV gespeeld, het eerste jaar in de vierde divisie, het jaar erna in de derde. Daar heb ik veel geleerd, net als afgelopen seizoen in de 16-23 competitie. Daar speel ik dit seizoen wat minder, omdat de club vooral A- en B-junioren opstelt."
Het meest leert Seffelaar echter tijdens de trainingen en wedstrijden bij RKDEO. "Want in het eerste elftal gaat het allemaal gewoon wat sneller. Daarnaast heb ik nu te maken met tegenstanders die wat geslepener zijn en zich niet zo snel laten afleiden. Daar wapen ik mezelf beter tegen dan vorig seizoen en ik leer veel van Dennis Hendriks, Rob van Hagen en van Rick de Bruijn als hij meedoet."

"DAT IS HARTSTIKKE LEERZAAM"
Maar dat is nog niet alles. "Want sinds het begin van het seizoen is Richard Lodder aan de technische staf toegevoegd. Hij heeft zo ontzettend veel meegemaakt op hoog niveau, dat je gek ben als je daar niet van profiteert. Daarom appen we vaak na wedstrijden en bespreken we situaties om te kijken hoe het beter gaat. Dat is natuurlijk hartstikke leerzaam."
Ook hoofdtrainer Jeroen Struijs heeft genoeg interessants te vertellen. "Hij is een goede trainer die een duidelijk beeld heeft van hoe hij het hebben wil en daar ook voor gaat. Daarbij staat hij in de meeste gevallen tussen de groep, maar als het nodig is, kan hij er ook boven staan. Ook hij dwingt met zijn loopbaan natuurlijk wel het nodige respect af."
Ondanks dat Seffelaar na een tweejarig uitstapje bij RKAVV begin vorig seizoen weer terugkeerde op het oude nest, ziet hij RKDEO niet als zijn eindstation. "Daar ben ik heel eerlijk in en dat weet de trainer ook. Vroeger was het mijn droom om profvoetballer te worden, maar dat is niet echt reëel. Nu is het mijn doel om eruit te halen wat erin zit op een hoog mogelijk niveau, maar op dit moment ligt de focus volledig bij RKDEO."
Bij die club, waar hij ook met zijn vrienden van vroeger samenspeelt, kon het nog weleens een mooi seizoen worden. "Op dit moment staan we tweede en in de wedstrijd tegen DSOV hadden we het betere van het spel, maar kregen we twee lullige goals tegen, dus we hadden zeker niet hoeven verliezen. Dat moeten we thuis rechtzetten."
En: "Ik denk dat als er een seizoen is waarin we met deze groep voor het kampioenschap kunnen gaan, het dit seizoen is. Maar een plek bij de top 4 met een periode zou denk ik ook mooi zijn. Je weet nooit waar zo'n nacompetitie toe kan leiden."