Het oude complex van Delfia aan de Mozartlaan verandert steeds meer in een nieuwe wildernis. Wat hier in de toekomst precies gaat komen, is nog onduidelijk. (foto: archief)
Het oude complex van Delfia aan de Mozartlaan verandert steeds meer in een nieuwe wildernis. Wat hier in de toekomst precies gaat komen, is nog onduidelijk. (foto: archief)

'Het is uiteindelijk goed afgelopen'

sport

DELFT - Geen betere maand om op het afgelopen jaar terug te blikken dan de maand december. Dus vroeg Delft op Zondag aan Erwin de Graaf van Delfia, de club die afgelopen jaar noodgedwongen verhuisde naar het sportpark van Full Speed, hoe is het nu?

-Hoe is het nou?
Erwin de Graaf: "We zijn inmiddels ingeburgerd bij Full Speed. Dat is in goede harmonie gegaan. Ik voel me welkom bij Full Speed en ik heb het idee dat de teamleden van beide Delfia-teams dat ook zo ervaren. De samenwerking is goed. Ook onze biljartclub heeft haar plek gevonden, net als het kaartclubje van de zondagochtend."

-Dus jullie zijn nog altijd blij met de oplossing?
"Zeker. Sinds vorige week hangt een bord van Delfia aan het hek, met ons logo erop. De meeste spullen van Delfia staan elders opgeslagen. Op den duur komt bij Full Speed een kamertje vrij die we kunnen gaan gebruiken als onze commissiekamer. Hier kunnen we dan bijvoorbeeld de kasten plaatsen die voorheen in de bestuurskamer stonden, met daarin onze papierwinkel."

-En hangen er in de kantine al Delfia-attributen aan de muur?
"Nee, daar hebben we nog niet over nagedacht. We hebben een contract ondertekend voor een jaar. Weliswaar met de intentie om langer door te gaan, maar om dan meteen al de kantine te gaan verbouwen… Misschien kan er ooit een stukje komen waar wat Delfia-foto's hangen, maar daarover is niet gesproken. We zijn natuurlijk ook op het allerlaatste moment, vlak voor het seizoen begon, verhuisd."

-Wat is ondertussen op jullie oude complex aan de Mozartlaan gebeurd?
"Niet veel. Op veld 2 groeien al bomen. Als we een half jaar verder zijn groeien die denk ik ook op het hoofdveld. Het is verbazingwekkend als je ziet hoe snel er wildgroei van planten, bomen en struiken komt op een stuk grond dat jarenlang een grasveld was. Alleen de brievenbus hangt nog aan het hek, voor het geval er nog post voor ons komt. Die brievenbus gaan we in januari weghalen. Dan verdwijnt het laatste stukje Delfia."

-Hoe kijk je terug op 2017?
"Het was heel hectisch en rommelig. We hebben veel gesprekken gevoerd met diverse partijen. Verhuisopties die de gemeente voorstelde bleken uiteindelijk voor ons toch geen opties. Dat heeft ons genoodzaakt verder te kijken en ook DVC en Full Speed te praten. Maar het is uiteindelijk goed afgelopen. We hebben ons eigen plekje en we zijn nog zelfstandig."