<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Al die keer eerder organiseerde de Rotary Club een Santa Run in Pijnacker. Dit jaar wordt ook in Delft een Santa Run georganiseerd. (foto: archief)
Al die keer eerder organiseerde de Rotary Club een Santa Run in Pijnacker. Dit jaar wordt ook in Delft een Santa Run georganiseerd. (foto: archief) (Foto: Koos Bommelé)

Santa Run: nu ook in Delft

  sport

DELFT - Honderden deelnemers zullen zondag 17 december gehuld in kerstmanpakken door de Delftse binnenstad en de dorpskern van Pijnacker rennen. Voor Pijnacker een inmiddels vertrouwd beeld, voor Delft wordt dit de allereerste Santa Run.

Het belooft een feestelijke middag te worden. Los van het bijzondere beeld van rennende kerstmannen, wordt er ook van alles omheen georganiseerd om het feest compleet te maken. Denk hierbij aan podia, muziek, hapjes en drankjes. Centrale plek wordt de Burgwal, waar de start en finish komen.

Drie keer eerder
De Santa Run werd in Pijnacker al drie keer eerder georganiseerd door de Rotary Club Pijnacker-Nootdorp. Ook in veel andere dorpen en steden in het landen organiseren Rotary Clubs in het weekend voor Kerst zo'n Santa Run. Vier Delftse Rotary Club volgen nu dit goede voorbeeld. De run is namelijk meer dan zomaar een hardloopwedstrijd. "Het is een vrolijke voor-de-leuk loop voor kerstmannen, kerstvrouwen en zelfs kerstkinderen en iedereen krijgt een medaille aan de finish", legt Hans van Luipen van de Rotary Delft Vermeer uit. "Er mag gewandeld worden of flink doorgestapt. Achter de kinderwagen of buggy is eveneens prima. En als je handig bent in je rolstoel mag dat ook, maar je kunt je ook laten duwen. Kortom, verzin het maar."

Ook de Rotary Club doen het niet alleen voor de lol. De Santa Run is bedoeld om goede doelen te steunen. Voor Delft is dat de Stichting Delftse Vakantie Activiteiten (DVA) en de Nierstichting. Rotary Club Pijnacker-Nootdorp steunt acht lokale sportclubs en de Stichting Pijnackernaren helpen Armenië.

Hoe meer voor deze stichting, clubs en organisaties kan worden vergaard, hoe beter. Dus is gezocht naar sponsors. Die zijn gevonden. De hoofdsponsor van het evenement in Delft is Trompper Optiek, ook bekend van de Trompper Optiek Golden Tenloop, die elk jaar op Hemelvaartdag plaatsvindt. In Pijnacker is Rabobank Zuid-Holland Midden hoofdsponsor van het event. Maar± deelnemers sponsoren zelf ook. Hoe? Simpel door mee te doen. Deelname kost slechts 10 euro. Voor dit bedrag krijgen deelnemers bovendien hun kerstmannen of kerstvrouwenpak, inclusief baard en startnummer en natuurlijk een medaille na afloop.

Inschrijven
De inschrijving gaat via internet. Ga voor Delft naar de website https://delft.rotarysantarun.nl/ en voor Pijnacker naar https://pijnacker-nootdorp.rotarysantarun.nl/. Alle informatie over de Santa Run en inschrijving is daar te vinden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>