Joris Aerns waakt voor al te hoge verwachtingen bij DHL.
Joris Aerns waakt voor al te hoge verwachtingen bij DHL. "Want als wij niet compleet zijn of niet alle neuzen dezelfde kant op staan, kunnen we van iedereen verliezen." (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Joris Aerns is nog steeds een rots in de branding bij DHL

sport

DELFT - DHL verspeelde zondagmiddag tegen Graaf Willem II Vac (1-1) de eerste punten van het seizoen en bezet een gedeelde tweede plaats.

Die goede start verbaast aanvoerder Joris Aerns niet echt. "De voorbereiding was dan wel wat wisselvallig, maar daar hebben wij de afgelopen jaren wel vaker last van gehad. In die periode zijn we vaak incompleet en kampen er spelers met blessures, maar gelukkig was bijna iedereen aan het begin van de competitie inzetbaar. Dit jaar zijn we in de breedte sterker geworden en spelen er in het tweede elftal jongens die zo in één zijn in te passen."

"IK VOEL OP DINSDAG WEL DAT IK OP ZONDAG HEB GESPEELD"
Ondanks die brede selectie lijkt de 38-jarige verdediger/middenvelder altijd één van de eerste namen te zijn die trainer René Slegtenhorst in zijn opstelling zet. "Er heeft zich tot nu toe nog geen opvolger aangediend. Ik merk wel dat ik dinsdag op de training voel dat ik op zondag een wedstrijd heb gespeeld, maar ik voel me nog wel gewoon fit. Daar doe ik naast de training ook veel voor, in de vorm van spierversterkende oefeningen. Vorig seizoen was ik nauwelijks geblesseerd en haalde ik een constant niveau. Dat speelde een belangrijke rol in mijn beslissing om nog een jaar door te gaan."
Dit seizoen zou goed het laatste van Aerns kunnen zijn in de hoofdmacht van 'De Leeuwen'. "Ik ben al een jaartje ouder en het voetbal moet ook te combineren zijn met een gezin en een drukke baan. Als ik iets doe, ga ik er vol voor. Ik wil dus niet één keer in de week komen trainen en verwachten dat ik er op zondag weer in sta. De beslissing om nog een jaar door te gaan heb ik ook in goed overleg met Jan van den Akker en René Slegtenhorst genomen. Als zij hadden gezegd dat het echt niet meer kon, was het gestopt."
De routinier heeft een goede band met zijn oefenmeester. "Ik vind hem een heel fijne trainer. Hij is eerlijk, straight forward en betrokken bij elke speler. Net als assistent Danny Lukassen trouwens. Het is gewoon heel leuk bij DHL. We hebben een groep met een mooie mix aan leeftijden en dat gaat allemaal prima samen. Met mijn ervaring ben ik coachend aanwezig, maar samen met Marvin van der Krogt en Farid Bibouh geven we ook aan dat de jonge jongens ons best wat vaker mogen coachen. Het is leuk om te zien dat de gasten die in het begin vooral luisterden tijdens de wedstrijdbespreking, nu ook hun mondje roeren."

"DIT IS EEN ECHTE VERENIGING"
Aerns is in de meer dan tien jaar dat hij inmiddels de groenwitte kleuren verdedigt een échte DHL'er geworden. "Het mooie is dat dit echt een vereniging is. We hebben hier geweldige vrijwilligers die alles voor de club over hebben. Het is mooi om te zien wat de club voor mensen als bijvoorbeeld Jan Schilperoort, Wim van Gent en Jan Koot betekent. Toen we een aantal jaar geleden kampioen werden zag ik tranen in de ogen bij één van die vrijwilligers. Dat is toch prachtig. Daarnaast roept de accommodatie nostalgische gevoelens op. Dat is wat anders dan bij TOGB, waar ik het elftal van mijn zoontje train en alles er heel strak uitziet. Zoals het bij DHL is, ligt me wel."
De club begon dit seizoen goed. "Maar dat is geen reden om polonaise te lopen. Als we fit blijven en elke wedstrijd de volle honderd procent geven, kunnen we hoge ogen gooien. SVV is denk ik topfavoriet. Wij moeten het van week tot week bekijken en als een periode mogelijk is, zou dat mooi zijn."
Eerst wacht zondag SEP, dat puntloos onderaan staat. "Ook hen mogen we niet onderschatten, want in dit soort derby's hebben we het altijd lastig. Een paar jaar geleden speelden we ze voor rust weg, stonden we op 0-2 en waren we uiteindelijk blij dat het bij 2-2 bleef. Zover mogen we het zondag niet laten komen."