'We hebben een duidelijk, aanvallend plan'

sport

DELFT - Taurus kent met twaalf punten uit vier duels een vliegende start. Trainer Willem Lok waakt voor al te hoge verwachtingen.

- Dat is nog eens een bliksemstart...
"Inderdaad, die punten kan je maar vast binnen hebben. Ik zei vorig jaar al dat we veel te groot zijn voor de vierde klasse, maar iets te klein voor de derde."

- Bewijs je nu het tegendeel?
"Het seizoen is nog jong en we hebben tegen directe concurrenten gespeeld. Dat is mazzel hebben. Zeker als je ziet dat ik over mijn elf sterkste spelers kon beschikken. Kan dat niet, dan wordt het toch een stuk minder bij ons."
- Het is goed voor de motivatie...
"Absoluut, als je wint is alles leuker. Dat leidt tot spelplezier, zelfvertrouwen en verdere resultaten. Hopelijk blijkt dat genoeg."

- Ben je niet te bescheiden?
"Pas als we alle ploegen hebben gehad, weten we waar we staan. Als je dan in de middenmoot staat is het mooi. Als we dit seizoen vier ploegen onder ons weten te houden, is het seizoen geslaagd."

- Je krijgt de studenten goed aan het voetballen...
"Dat komt doordat we zowel bij Taurus als bij Ariston '80 een duidelijk, aanvallend plan hebben. Daarbij trainen we twee keer in de week keihard voor een goed resultaat in het weekend."