Lopers in actie tijdens één van de vorige editie van de Halve Marathon van Oostland. (foto: Jan Leen Bos)
Lopers in actie tijdens één van de vorige editie van de Halve Marathon van Oostland. (foto: Jan Leen Bos) Foto: Jan Leen Bos

Inschrijven voor Halve Marathon Oostland kan vanaf 1 maart

sport

De voorinschrijving van de Halve Marathon Oostland begint op woensdag 1 maart. Dit hardloopfestijn wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd en zal plaatsvinden op zondag 3 september.

Loopfanaten kunnen zich ook dit jaar weer individueel of in teamverband uitleven op de 10 kilometer prestatieloop of op de hoofdafstand van 21,1 kilometer, oftewel een halve marathon. Daarnaast wordt voor er speciaal voor het eerste lustrum een 5 kilometer-loop georganiseerd; de ideale loop voor beginnende hardlopers. Alle afstanden starten en finishen in Pijnacker bij het Raadhuisplein.

Voor de jongere lopertjes zijn er evenals bij de afgelopen editie Kidsruns in Pijnacker en Berkel. De Mini-Kidsrun voor kinderen tot 10 jaar beslaat een enkele ronde van zo'n 650 meter en voor kinderen tot 14 jaar telt de uitdaging 3 rondes met een totaalafstand van 2 kilometer.

Voor alle deelnemers is er verzorging onderweg en na de finish, nauwkeurige tijdregistratie en naderhand een welverdiende medaille. Uiteraard verdelen de winnaars op alle afstanden mooie prijzen.

Meer informatie is te vinden op www.halvemarathonoostland.nl. Schrijf je je in vóór 1 juli, dan profiteer je van het extra lage tarief.