Aanvoerder Delinyo Reebeen is dit seizoen de rots in de branding bij Delfia en kijkt uit naar de derby's die hij volgend seizoen bij SEP gaat spelen. (foto: Roel van Dorsten)
Aanvoerder Delinyo Reebeen is dit seizoen de rots in de branding bij Delfia en kijkt uit naar de derby's die hij volgend seizoen bij SEP gaat spelen. (foto: Roel van Dorsten)

Delinyo Reebeen gaat nog een half jaar vol voor Delfia

sport

DELFT - Het seizoen verloopt voor Delfia tot op heden niet zoals gehoopt. Afgelopen seizoenen werd de selectie aardig versterkt, maar tot nog toe leidt dat tot een schamele tiende plek in de vierde klasse.

Eén van de meest in het oog springende versterkingen was Delinyo Reebeen, die begin vorig seizoen, na vijf seizoenen in de jeugd bij ADO Den Haag, aanhaakte bij de selectie van Marco Immers. "Die keuze was misschien wat onverwacht, ja", blikt de 20-jarige verdediger terug. "Ik gaf er in de jeugd alles voor, speelde met Jong ADO, ging naar internationale toernooien, zelfs in Zuid-Afrika. Dat was supermooi om mee te maken.Toch werd ik het zat om vijf keer per week te trainen. Ik ging twijfelen of ik wel de juiste mentaliteit had om het leven van een proefvoetballer te leiden, ging liever met mijn vrienden stappen. Zodoende kwam ik via vrienden terecht bij Delfia, waar we op dat moment maar twee keer trainden. Daarvan heb ik geen spijt, want ik heb het hier naar mijn zin."
Wel was het even wennen, van het hoogste niveau voor jeugdvoetballers naar het laagste niveau bij de senioren. "Ik merk aan mezelf dat ik zelf meega in het niveau. In het begin kon ik op conditioneel gebied veel makkelijker mee, maar nu maak ik de negentig minuten met meer moeite vol dan toen. Daarnaast is het in de vierde klasse vaak wel een beetje beuken en trappen, dat maakt het voetballen ook lastiger."

"WE ZOUDEN IN DE TOP MEE MOETEN KUNNEN"
Toch heeft Delfia, dat vorig seizoen nog nacompetitie om promotie speelde, zich bij aanvang van dit seizoen en het seizoen ervoor aanmerkelijk versterkt. "Er is een aantal jongens bijgekomen dat heel wat ervaring heeft in de hogere niveaus van het amateurvoetbal. Je ziet echter wel dat elf goede voetballers nog geen goed elftal maken. Als je ziet wat voor spelers we hebben lopen, zouden we zeker in de top-3 moeten kunnen meedoen, misschien zelfs wel kampioen worden. Maar tot op heden werkt het nog niet echt."
Voor die teleurstellende resultaten heeft Reebeen wel een verklaring. "In het begin trainden we twee keer in de week, maar na een tijdje kwamen er op de dinsdagtraining steeds minder jongens. Daarom hebben we met de trainer besloten om het bij één training in de week te houden, wat ik natuurlijk wel jammer vind. Dat maakt het lastig om op elkaar ingespeeld te raken. Verder hebben we ook te maken met schorsingen. In onze laatste wedstrijd tegen Taurus werden vier jongens van het veld gestuurd. Dat gemis moet opgevangen worden door jongens uit het tweede, met wie we natuurlijk ook nog nooit hebben gespeeld."
Reebeens eigen inbreng werd door trainer Marco Immers met de aanvoerdersband beloond. "Aan het begin van het seizoen speelde ik met de gedachte om terug te gaan naar SEP. De trainer heeft me overgehaald om te blijven en maakte me aanvoerder. Een mooi gebaar, zeker als je ziet hoeveel ervaren jongens er in de groep zitten."
De verdediger hoopt dat de potentie van het elftal er komende maanden uitkomt. "Dan zou een periodetitel er misschien nog wel inzitten. Verder hoop ik voor mezelf een hoog niveau te halen en de club met een goed gevoel te verlaten."

"IK KIJK ERNAAR UIT"
Volgend seizoen volgt de overstap naar SEP namelijk uiteindelijk toch nog, in het kielzog van trainer Marco Immers. "Er speelt daar een heel aantal jongens met wie ik in de jeugd heb samengespeeld. Daarnaast is het op trainingsavonden altijd druk en gezellig; daar kijk ik naar uit. Maar voor het zover is, geef ik alles voor Delfia."
Verder mag de samenwerking met Marco Immers ook nog wel langer duren. "Want hij heeft leuke oefenstof, coacht goed en is daarnaast ook nog een heel fijne vent."