De Halve Marathon van Midden-Delfland gaat onder meer langs de Tramburg in Schipluiden.
De Halve Marathon van Midden-Delfland gaat onder meer langs de Tramburg in Schipluiden.

Halve Marathon van Midden-Delfland: door polders en oude dorpskernen

sport

Het Agium halve marathon wintercircuit trekt weer door de regio. Zaterdag 18 februari ligt de regie in handen van De Hardloper uit Schipluiden en Thof uit Maasland. De Midden-Delfland Halve Marathon, start die dag om 13.30 uur vlak achter het nieuwe Gemeentehuis van Midden-Delfland. De route loopt door Schipluiden en Maasland. Lopers kunnen onder weg genieten van polderlandschappen, oude dorpskernen en waterpartijen. Tegelijkertijd gaat de 10 kilometer van start. Deze afstand gaat ook over de oude trambrug richting Maasland, maar keert op de Duifpolderweg, nabij de Kwakelweg, weer om richting finish in Schipluiden.

Voorinschrijving is mogelijk tot zaterdag 11 februari om 17.00 uur via de site van De Hardloper www.dehardloper.nl. Op 18 februari kan er tot 15 minuten voor de start worden ingeschreven in de Post – Kogekohal ,vlak achter het grote parkeerterrein van het sportcomplex in Schipluiden nabij de start/finish waar ook de kleedkamers zijn.

Het Agium halve marathon winter circuit houdt de uitslagen bij van alle zes de lopen. Om in het eindklassement te kunnen worden opgenomen, worden de resultaten van de vier beste wedstrijden gemiddeld geteld. Deelnemers die meer dan vier wedstrijden uitlopen krijgen hiervoor bonuspunten toebedeeld zie hiervoor het regelement op de website van www.agium.nl/runcircuit/. Voor de beste heren en dames worden er prijzen beschikbaar gesteld door Agium Finance & Control .