Vorige week zondag won Dion van den Berg de eerste ronde van de GK4 Kart Series. (Bas Kaligis/RaceXpress.nl)
Vorige week zondag won Dion van den Berg de eerste ronde van de GK4 Kart Series. (Bas Kaligis/RaceXpress.nl)

Sprankelende zege voor Dion van den Berg!

sport

DELFT - Vorige week zondag won Dion van den Berg in Mariembourg de eerste ronde van de GK4 Kart Series. Met een fraaie inhaalmanoeuvre stelde de 12-jarige coureur uit Delft de overwinning veilig in de Honda 9PK Junior-klasse.

Dion begon met karten in Poeldijk: “Ik ging met mijn opa en oma een keer karten bij Van der Ende in Poeldijk. Dat was mijn opa’s idee. Ik vond het meteen echt heel leuk, de adrenaline, snelheid en het battelen. Ik heb toen eerst drie jaar bij de kartschool van KWM gereden. Vorig seizoen heb ik mijn eerste wedstrijden gereden. In de eerste paar races reed ik helemaal achteraan in de 9PK Junior-klasse. Halverwege het seizoen ging het al een stuk beter en tijdens de laatste race van de GK4 Kart Series in Genk werd ik zevende. En nu heb ik dus gewonnen.” Met de winst heeft Dion de basis gelegd voor een mooi seizoen in de GK4 Kart Series: “Ik was echt heel blij. We reden vanaf de start van de finale met zijn tweeën weg. In het laatste rondje verdedigde hij niet in bocht twee, dus ik gooide mijn kart ernaast en pakte de koppositie. Dit was een echt vette manier om te winnen. Ik had gehoopt op het podium, maar niet verwacht dat ik zou winnen.” 

Vertrouwen
En zo was zijn eerste overwinning op een buitenbaan een feit! Dat hij snel zou zijn tijdens de wedstrijden op de Zuid-Belgische piste werd vrijdag tijdens de trainingen al duidelijk: “We gingen met het team slipstreamen en ik had meteen een goede pace. Toen had ik er veel vertrouwen in voor vandaag.” Behalve de GK4 Kart Series rijdt Dion dit seizoen misschien ook nog wat clubraces in Venray en races op de KWM-kartschool. Maar zijn focus ligt op de GK4. Aan ambitie is er bij Dion sowieso geen gebrek: “Ik wil kampioen worden!” Kijk voor meer informatie op www.racexpress.nl.