Foto: Esdor van Elten

Stemmen in de regio

  Politiek

Hoe stemde de bevolking in de rest van het verspreidingsgebied van Delft op Zondag?

Pijnacker-Nootdorp
In Pijnacker-Nootdorp was de VVD de grote winnaar. Met 6 zetels is zij daar de grootste partij. Maar het verschil met de partijen daar direct onder is niet groot: zowel de nieuwe partij Eerlijk Alternatief als het CDA verdienden 5 zetels. Progressief PN en D66 kwamen uit op 4 zetels, Gemeentebelangen 3. De Partij voor de Dieren 2 en CU/SGP en TROTS kregen 1 zetel.

Midden Delfland
In Midden-Delfland (Den Hoorn, Schipluiden en Maasland) verloor het CDA weliswaar een zetel, maar de partij blijft de grootste met 4 zetels. Ze moet wel OGP Midden Delfland naast zich dulden, die eveneens 4 zetels in de wacht sleepte. De VVD kreeg er 3, net als de lokale MijnPartij. ChristenUnie, PvdA en D66 moeten het alle drie doen met 1 zetel.

Rijswijk
In Rijswijk won de lokale partij Beter voor Rijswijk 5 zetels, net als GroenLinks. De partijen WIJ en VVD kregen er 4, D66 en CDA 3. Gemeentebelangen, PvdA, RijswijksBelang en Onafhankelijk Rijswijk kregen er ieder 1.

Den Haag
In Den Haag was Groep De Mos/Hart voor Den Haag de grote winnaar. De partij sleepte maar liefst 8 zetels binnen. Daarna volgen de VVD met 7 (3 zetels winst), D66 met 6 (twee zetels verlies) en GroenLinks met 5 zetels. (3 zetels winst) CDA en PvdA hebben allebei 3 zetels, waarbij vooral de laatste flink inlevert: 4 zetels. Ook grote verliezers zijn de Haagse Stadspartij die van 5 naar 3 gaat en de PVV die van 7 naar 2 zetels terugvalt. Ook SP en Islam Democraten verliezen: van 2 naar 1. Partij voor de Dieren wint: 1 zetel, CUSGP blijft gelijk: 1 zetel. NIDA komt in de raad met 1 zetel en ook 50Plus en de partij voor de Eenheid hebben 1 zetel.

Meer berichten