STIP organiseert discussieavond over schulden

Politiek

Steeds meer Delftenaren, zowel jong als oud, kampen met problematische schulden. Echter blijft dit vaak een onbesproken issue. STIP-fractielid Sybren van der Velde vroeg al eerder in de gemeenteraad om nieuwe manieren om met schuld om te gaan. "Het is niet ingewikkeld om jezelf in de schulden te werken, maar des te moeilijker om er vanaf te komen", zegt Sybren. "Door iemand vroeg uit de schulden te helpen wordt het de gemeente, letterlijk en figuurlijk, bespaard om iemand een leven lang te begeleiden.

Op dinsdag 17 oktober van 20:00 tot 22:30 uur organiseert gemeenteraadspartij STIP de discussieavond 'Slim omgaan met schulden' in 't Postkantoor aan Hippolytusbuurt 14. Deurwaarder Paul Otter van het SyncassoLab en Annemarie Gehrels, mede-initiatiefnemer samen met de Correspondent van de campagne Schuldvrij! komen hun visie op schuldhulpverlening toelichten en zullen onderdeel zijn van een discussiepanel. 


Wat kan de gemeente Delft doen om mensen juist uit de schulden te helpen? Met deze vraag als leidende draad zal de avond vervolgen met een brainstormsessie onder het genot van een drankje waarbij input vanuit de zaal belangrijk is.   
Aanmelden kan via het Facebook event 'Discussieavond: Slim omgaan met schulden'. Kijk hier ook voor de laatste informatie over tijden en locatie.