Afbeelding

Pentest bedrijf inhuren voor een betere beveiliging

Partnerbijdrage

Pentest of pentest is een soort onderzoek dat de kwetsbaarheden in een IT-systeem blootlegt. Bij pentests is een team van beveiligingsexperts of pentesters betrokken dat probeert alle manieren te vinden en te documenteren waarop een aanvaller kan inbreken in je netwerk, het kan verstoren of het kan exploiteren. Als je een bedrijf runt en zich zorgen maakt over cyberdreigingen, dan moet je Pentest-bedrijf inhuren voor je bedrijf. Laten we eens kijken naar redenen waarom het inhuren van een Pentest bedrijf gunstig is voor je bedrijf.

Een pentest kan je eerste verdedigingslinie zijn.

Een pentest kan je helpen potentiële cyberdreigingen en kwetsbaarheden te identificeren, zodat je passende maatregelen kunt nemen om deze te corrigeren. Je kunt deze gecorrigeerde beveiligingsmaatregelen vervolgens gebruiken als je eerste verdedigingslinie tegen cyberdreigingen. Je kunt je netwerk versterken door firewalls toe te voegen en tweefactorauthenticatie te implementeren. Je kunt ook inbraakdetectiesystemen en andere methoden gebruiken om kwaadaardige activiteiten op je netwerk bij te houden. Je kunt ook beveiligingspatches toevoegen aan je software, besturingssystemen en andere programma’s, zodat je ze kunt beschermen tegen nieuw ontdekte kwetsbaarheden. Je kunt ook pentesten gebruiken om je beveiligingsmaatregelen te testen om er zeker van te zijn dat ze goed functioneren.

Pen tests zijn momenteel de beste manier om kwetsbaarheden te vinden

Pen tests zijn momenteel de beste manier om kwetsbaarheden in je systemen te vinden. Het is de enige methode die elk onderdeel van je systemen en elke kwetsbaarheid raakt. Andere soorten tests, zoals vulnerability scans, testen alleen een bepaald deel van je systemen. Een pentest test je gehele infrastructuur. Een pentest test je volledige software. Een pentest test je volledige netwerk. Een pentest test je volledige systemen.

Conclusie

Het inhuren van een pentestbedrijf zal je helpen zwakheden in je systemen te identificeren zodat je deze kunt corrigeren voordat het te laat is. De pentest zal je helpen begrijpen waar je systemen kwetsbaar zijn, zodat je stappen kunt ondernemen om deze zwakheden te corrigeren voordat hackers ze uitbuiten. Een pentest kan je eerste verdedigingslinie zijn tegen cyberdreigingen. Het is momenteel de beste manier om kwetsbaarheden in je systemen te vinden. Pentests zijn een fantastische methode om beveiligingsrisico’s te vinden en te verhelpen voordat het te laat is. Omdat het team dezelfde stappen volgt die echte cybercriminelen zouden nemen om je systemen binnen te dringen, zullen ze waarschijnlijk dezelfde zwakke plekken vinden als echte criminelen zouden doen, als die bestonden. Als het team dezelfde route volgt als een hacker zou doen, zullen ze waarschijnlijk dezelfde zwakke plekken vinden als een echte hacker zou doen, als die zouden bestaan. Bezoek de website van Surelock voor meer informatie over pentesting wat ze voor je kunnen betekenen.