Afbeelding

En nu ga je eindelijk de woonkamer eens aanpakken!

Partnerbijdrage

De stoelen zijn versleten, je bent het behang zat en eigenlijk is je hele huiskamer stijl-technisch los zand. Tijd voor een metamorfose dus! Eindelijk eens de boel leeghalen en opnieuw inrichten. Dat doe je door smaakvolle meubels te combineren met betaalbare en creatieve oplossingen die deze ruimte persoonlijk en warm maken. 

Stoelen en fauteuils

Sommige dingen mogen wat kosten omdat je ze dagelijks gebruikt, op andere bespaar je. In de eerste categorie vallen de niet eens zo dure Eleonora stoelen die je maar wat graag in je woonkamer terugziet. Je wilt toch een beetje comfortabel van je film of serie genieten. Ook je gasten mogen weten dat je een talent hebt voor het uitzoeken van meubels die nét wat meer stijl hebben.

Eer je favorieten

Wie zijn jouw helden? Is dat Kobe Bryant, de basketballer, of toch Barack Obama? Wie weet is een portret van queen of neo-soul Erykah Baduh of rocklegende John Lennon een idee. Hoe dan ook: de visite mag best weten wie jou inspireren, dus ga op zoek naar mooie foto’s, laat ze groot afdrukken bij je lokale copyshop en lijst ze in. Desnoods met tweedehands lijsten van de kringloop. Een kind kan niet alleen de was doen, het kost ook nog eens vrijwel niets.

Houten elementen

Voor meer warmte en geborgenheid breng je een aantal houten elementen aan. Dat doe je met her en der een plankje of een complete boekenkast. Ook houtsnijwerken en andere meubels die uit het duurzaamste bouwmateriaal ter wereld vervaardigd zijn, brengen meer sfeer in je huiskamer. Vind je het hout te kaal worden, dan doen een schuurpapiertje en een laagje zonnebloemolie wonderen. 

Jaren ‘70-invloeden

Als het begrip warmte in een decennium terugkwam in onze interieurs, was het wel in de jaren ‘70. De invloeden van de hippietijd zijn daarin zichtbaar en ogen veel optimistischer dan de jaren ‘80 die erop volgden. Toen kwam dat zwartwitte minimalisme in trek en werden woningen eenvoudiger en vooral anoniemer. Anno nu mag het allemaal eveneens wel wat vrolijker, dus google op plaatjes uit die tijd en je merkt dat het aanstekelijk werkt: van old school stereo-apparatuur tot oranje accessoires en van lettrerbakken tot opvallende lampen. 

En de muren dan?

Vergeet de trends en ga op zoek naar kleuren waar jij happy van wordt. Voor de een is dat misschien groengrijs, de ander is geïnspireerd door zijn Toscaanse vakantie en brengt een zachte okertint aan op zijn muren. Planten steken daar mooi tegen af. Schilderen is minder gedoe dan behangen en vaak goedkoper.