Afbeelding

De voordelen van duurzame zonnebrand

Partnerbijdrage

Voor een leuke vakantie in de zon heb je natuurlijk zonnebrand nodig. Het zorgt ervoor dat je niet verbrand en lekker bruin kan worden zonder zorgen te hoeven maken. Veel producten op de markt hebben allerlei misleidende claims: Veilig bruin worden, slechts een keer per dag insmeren en honderd procent bescherming. Hierdoor kan het soms lastig worden om de juiste zonnebrand te vinden. Op zoek naar de beste zonnebrand voor het gezicht volgens een dermatoloog? Vind hier meer informatie.

Welke zonnebrand het meest voor je is geschikt

Het kijken naar de filters is een van de eerste dingen wat belangrijk is. Er zijn veel goede filters, maar ook sommige die je misschien liever niet op je huid wilt hebben. Op de website van een dermatoloog kan je voorbeelden vinden van goede filters en minder goede filters. De volgende stap is om te kijken naar de ingrediënten. Geurstoffen zijn vaak onnodig in het product, zowel als plantenextracten die soms toch foetotoxisch kunnen reageren wanneer ze in contact komen met het zonlicht.

Ook al is een product misschien minder goed, het is toch beter als helemaal niets gebruiken in de felle zon. Op de website van een dermatoloog kan je een lijstje vinden met allemaal aan te raden zonnebrandcrèmes. Een goede zonnebrandcrème garandeert bescherming echter nog steeds niet. Het is belangrijk dat je op de goede manier jezelf insmeert. Gebruik een zonnebrand van minimaal SPF 15 en smeer voldoende op je huid. Denk ongeveer aan een halve theelepel op je gezicht.

Op het heetste moment van de dag is het verstandig om een zonnebril en/of pet op te doen om je gezicht te beschermen. Het beste is natuurlijk om uit de zon te blijven. Smeer je om de twee uur in als je de hele dag buiten bent. Heb je gesport of gezwommen, dan mag het een keer extra. Gebruik liever geen spray. Met een spray is de kans groot dat je huid niet voldoende wordt gedekt met de crème.

Het voordeel van de juiste zonnebrand

Kies voor de juiste duurzame zonnebrand om heerlijk te kunnen genieten van een dagje in de zon zonder je te veel zorgen te hoeven maken over verbranden. Je gezicht is een gevoelige plek voor verbranden. Omdat sommige zonnebranden stoffen bevatten die niet geschikt zijn voor je gezicht, is het verstandig om te gaan voor een duurzame zonnebrand met minder stoffen die schadelijk voor je kunnen zijn.

Genieten van de zon is heerlijk. Toch moet dit met mate gebeuren. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je huid wordt verbrand of je een zonnesteek oploopt. Maak goed gebruik van de juiste zonnebrand en geniet van de heerlijke zon. Meer lezen over huidverzorging? Lees deze blog.