Een nieuwe vloer zonder te diep in de portemonnee te tasten? Dit zijn de opties

  Partnerbijdrage

Als je één van de gelukkige bent die in de nieuwbouwprojecten van Delft gaat wonen, zoals bijvoorbeeld het nieuwbouwproject aan de Schieweg of nieuwe haven, dan zit een nieuwe vloer vaak bij de verkoopprijs inbegrepen. Maar als je al heel lang in hetzelfde huis woont of gewoon toe bent aan iets nieuws op de vloer, denken mensen vaak dat dit te duur gaat zijn. In de realiteit heb je echter nog heel veel budgetvriendelijke mogelijkheden om je vloer toch een compleet nieuwe look te geven!

Beton Cire

Een mogelijke manier om je vloer een totaal andere look geven is om te kiezen voor Beton Cire over tegels. Beton Cire is een bepaalde afwerktechniek die kan worden toegepast op allerlei ondergronden. Bij een gietvloer is het normaal noodzakelijk om te werken met een vlakke ondergrond. Beton Cire kan gewoon over tegels of zelfs hout gegoten worden. Zo bespaar je dus geld met voorbewerk kosten en arbeidsuren. De afwerken van deze vloer geeft een soort betonlook met een patroon. Beton Cire wordt ook wel eens omschreven als een gestuukte look, je kunt het zowel op de muur als op de vloer gebruiken.

Tegelverf

Stel je hebt in de badkamertegels liggen die niet meer helemaal je smaak zijn. Een nieuwe tegel betekent vaak ook weer opnieuw waterproof maken. De kosten lopen op deze manier snel hoog op. Vind je de vorm van de tegels nog wel mooi, maar wil je gewoon een compleet nieuw look? Dan kun je ook kiezen voor tegelverf badkamer. Tegelverf is de goedkoopste optie om een tegelvloer een nieuwe uitstaling te geven. Je zou dit ook zelf kunnen doen waardoor je eigenlijk alleen geld kwijt bent aan de verf en de kwasten en/of rollers.

Reparatie

Het kan zijn dat je al een gietvloer had, maar dat deze is beschadigd. Bij een beschadigde gietvloer hoeft meestal niet de hele vloer eruit. Je kunt dan kiezen voor een gietvloer reparatie. Kleine reparaties kosten over het algemeen helemaal niet zoveel geld. Op deze manier heb je weer een vloer die zo goed als nieuw lijkt voor een redelijk lage prijs. Ook bij andere vloertypes kun je gaan voor reparatie, denk aan houten vloeren, tegels. Als er een paar planken rot zijn hoef je nog niet per se een volledig nieuwe vloer te leggen. Je kunt er ook een paar laten vervangen. Als je een houtenvloer een andere look wil geven kan je ook kiezen voor een andere lak.

Een nieuwe vloer overwegen

Denk je eraan een nieuwe vloer in huis te leggen, dan kun je bovengenoemde punten in overweging nemen. Door op een creatieve manier te zoeken naar oplossingen om zo voordelig mogelijk je vloer te repareren of te vervangen, kun je in no-time je ideeën voor een nieuwe vloer uitvoeren. Kies de vloer die bij jou in de smaak valt en bepaal vervolgens hoe je die binnen het budget kunt kopen en leggen. Je zult zien dat je je woonkamer een nieuwe look kunt geven zonder te diep in je eigen portemonnee te tasten.

Meer berichten
 
CustomHtml_1