3 voordelen van een bakwagen op een rijtje

  Partnerbijdrage

Zoekt u een bedrijfswagen die u kunt gebruiken om bestellingen bij uw klanten af te leveren? Dan kunt u uit verschillende voertuigen kiezen. De meeste ondernemers denken al snel aan een bestelbus. Dit is inderdaad een optie, maar u kunt ook voor een bakwagen kiezen. Als u nog niet eerder een bakwagen gekocht heeft, twijfelt u misschien of dit een geschikte bedrijfswagen voor uw onderneming is. Daarom zetten we hier 3 voordelen van een bakwagen op een rijtje. 

1. Grote laadruimte die geschikt is voor zware spullen
Eén van de grootste voordelen van een bakwagen is dat dit voertuig over een grote laadruimte beschikt. De laadruimte is vaak groter dan die van een bestelbus, waardoor u er aanzienlijk meer in kwijt kunt. U kiest overigens niet alleen voor een bakwagen vanwege de omvang van de laadruimte. Nee, want in zo’n bedrijfswagen kunt u doorgaans ook zwaardere spullen vervoeren dan in een bestelbus. Een bakwagen is namelijk berekend op zware ladingen. Tot slot is de laadruimte vaak een stuk langer dan de laadruimte van een bestelbus. Hierdoor is deze bedrijfswagen niet alleen geschikt voor zware spullen, maar ook voor lange spullen.

2. Niet altijd een speciaal rijbewijs nodig
Bakwagens worden tot de vrachtwagens gerekend. Omdat u een speciaal rijbewijs nodig heeft om een vrachtwagen te besturen, denken veel mensen dat dit voor een bakwagen ook nodig is. Toch is dit lang niet altijd het geval. In de meeste gevallen heeft u zelfs voldoende aan een rijbewijs B. Doordat u dit rijbewijs nodig heeft om een auto te besturen, zijn veel Nederlanders in het bezit van een rijbewijs B. Geldt dit ook voor u? Dan betekent dit dat u geen speciaal rijbewijs hoeft te halen om een bakwagen te besturen. Niet gek dat steeds meer ondernemers een bakwagen gebruiken als bedrijfsauto. U heeft overigens wel een speciaal rijbewijs nodig als het voertuig zwaarder is dan 3500 kilo.

3. U betaalt er niet de hoofdprijs voor
Doordat een bakwagen een grotere laadruimte heeft, betaalt u er vaak meer voor dan voor een bestelbus. Daarom gaat uw voorkeur mogelijk toch uit naar een bestelbus. Toch betaalt u vandaag de dag niet de hoofdprijs voor een bakwagen. Althans, niet als u voor een bakwagen occasion kiest. Een tweedehands bakwagen is namelijk een stuk goedkoper dan een nieuwe.

Wilt u graag een tweedehands bakwagen kopen, maar heeft u dit nog niet eerder gedaan? Dan vraagt u zich mogelijk af waar u terecht kunt voor zo’n occasion. Neem in dat geval eens een kijkje bij DUTCH Vans. Hier vindt u namelijk een groot en divers assortiment tweedehands bakwagens. Ook voor tweedehands bestelbusjes bent u hier aan het juiste adres.

Meer berichten
 
CustomHtml_1