Waarom is de Samsung Galaxy Z Fold3 echt iets voor jou?

  Partnerbijdrage

Sinds eind augustus 2021 is hij ook in Nederland op de markt: De Samsung Galaxy Z Fold3. Deze nieuwe telefoon van het concern uit Zuid-Korea heeft weer een aantal opvallende nieuwigheden die de fans over de streep moeten trekken om dit nieuwe toestel aan te schaffen. Is deze nieuwe Samsung inderdaad de moeite waard om te overwegen als je je abonnement mag verlengen of op zoek bent naar een nieuw toestel? De nieuwe Galaxy telefoons blinken altijd uit in innovatie en design, daar zal het ook bij deze nieuwe Z Fold3 niet aan liggen.

Kies je voor een los toestel of een abonnement?
Als je overweegt om de nieuwste Samsung telefoon te gaan gebruiken dan zijn er twee opties. Je kunt kiezen voor een Samsung Galaxy Z Fold3 abonnement of je kunt het toestel los aanschaffen. Een abonnement heeft het voordeel dat je de aankoopprijs in termijnen betaalt. Een los toestel kopen geeft je de vrijheid om zelf je provider te kiezen en eventueel na een jaar te wisselen. Zonder toestel kun je scherp geprijsde abonnementen afsluiten die precies aansluiten bij jouw behoefte qua belminuten of internetgebruik. Waar je ook voor gaat, de nieuwste Galaxy Fold modellen zijn zeker de moeite waard.

Wat is er nieuw aan de Samsung Galaxy Z Fold3?
Het belangrijkste kenmerk is natuurlijk het feit dat ook dit model weer vouwbaar is. Samsung introduceerde in 2019 het eerste vouwbare model. Inmiddels is de derde Fold serie op de markt. Sindsdien zijn de toestellen flink verbeterd. Waren er over het eerste model nogal wat klachten, zoals dat het toestel snel beschadigd raakte, met de introductie van de Samsung Z Fold3 presenteert het bedrijf een smartphone die tegen een stootje kan. De behuizing is bijvoorbeeld een stuk steviger dan van de voorganger de Samsung Galaxy Z Fold2.

Verbeterd camerasysteem
Zoals alle smartphone producenten probeert ook Samsung bij elke nieuwe release de camera te verbeteren. Dat is ook bij de Samsung Z Fold3 weer gelukt. De Fold3 beschikt over maar liefst 5 camera’s. Aan de achterzijde zijn 3 camera’s ingebouwd, aan de voorzijde heb je er 2, waaronder een speciale selfie camera. De selfie camera heeft wel een lage resolutie, wellicht dat dit bij volgende versies van de Fold telefoon nog wordt verbeterd. De Fold2 heeft voor de selfiecamera nog een ‘gat’ in het scherm, maar deze camera is wel beter dan de ‘under screen’ camera van de Fold3. Met de camera’s aan de achterzijde van beide toestellen kun je gewoon perfecte foto’s maken, zoals je dat van een moderne smartphone mag verwachten.

De eerste waterbestendige smartphone
De Galaxy Z Fold3 is de eerste smartphone van Samsung die goed tegen water kan. De behuizing is ook een stuk steviger dan van de Galaxy Z Fold2 zodat je smartphone ook naast water tegen een stootje kan. Als je de telefoon meeneemt als je gaat zwemmen of duiken is het wel belangrijk te weten dat zowel de diepte als de duur van onder water beperkt zijn.

Verbeterd vouwscherm
De Galaxy Fold3 heeft een verbeterd vouwscherm. Bij de Galaxy Fold2 had dit scherm nog een ‘ververssnelheid’ van 60 Hz, deze is bij de Fold3 verdubbeld naar 120 Hz. Daardoor is het beeld aanzienlijk scherper. Daarnaast hebben beide toestellen een zogenaamd coverscherm, zodat je de telefoon ook in opgevouwen toestand gewoon kunt gebruiken.

De accu van de Fold3 gaat minder lang mee
Een vreemde keuze van de ontwikkelaars van Samsung is dat er in de Galaxy Z Fold3 een kleinere accu is geplaatst dan in zijn voorganger de Fold2. Dat betekent dus dat de accu van het nieuwste model wat minder lang meegaat. De Fold3 heeft wel een snellere processor, de Snapdragon 888. De Fold2 heeft de 865 versie van deze processor onder de motorkap. Maar de gemiddelde gebruiker zal het snelheidsverschil niet opmerken omdat beide processoren razendsnel zijn.

S Pen ondersteuning voor de Fold3
Het ziet ernaar uit dat Samsung stopt met de ontwikkeling van de Galaxy Note. Normaal gesproken wordt gelijk met de introductie van een nieuwe smartphone ook een opvolger in deze serie gepresenteerd. Dat gebeurde in 2021 niet. Daar staat tegenover dat de Galaxy Z Fold3 nu wel het gebruik van S Pen ondersteunt op het uitklapscherm. De Fold2 had deze ondersteuning nog niet. Het uitvouwscherm blijft echter wel kwetsbaarder dan het coverscherm. Voor die laatste wordt gehard glas gebruikt dat beter bestand is tegen invloeden van buitenaf.

Is de Samsung Galaxy Z Fold3 iets voor mij?
Als echte Samsung fan wil je natuurlijk het nieuwste model graag zo snel mogelijk kunnen uitproberen. Of overstappen voor jou de moeite waard is hangt af van de eisen die je aan je telefoon stelt. Als je nog dik tevreden bent met je Z Fold2 dan is een overstap wellicht niet het overwegen waard. Wil je graag het nieuwste model en loopt je abonnement binnenkort af dan kun je het natuurlijk wel overwegen. Je kunt de Fold3 aanschaffen met verschillende abonnementen. Bepaal eerst aan welke voorwaarden je abonnement moet voldoen qua Gigabytes internet en belminuten en vergelijk dan de verschillende aanbieders voordat je een abonnement afsluit. Dit kan je veel geld besparen.

Meer berichten
 
CustomHtml_1