De voordelen van een draagbare dvd-speler

  Partnerbijdrage

In tijden waarin technologische vooruitgang steeds vaker de bovenhand neemt, lijkt de komst van de dvd-speler al een hele poos geleden. En ondanks het feit dat dergelijk concept steeds vaker naar de achtergrond lijkt te verdwijnen, lijkt de draagbare dvd-speler dan weer aan populariteit te winnen. Extra handig indien er een lange rit met de wagen op de planning staat en je kinderen van nature nogal eens ongeduldig kunnen worden. Of gewoon een leuk verzetje voor jezelf om op een zonnige zomermiddag even weg te dromen bij één van je favoriete films of series.

De Geschiedenis van de dvd-speler
Kort na de komst van de videorecorder vele jaren geleden, verschenen al gauw de eerste dvd-spelers op het toneel. Zoals de naam doet vermoeden, werden dergelijke apparaten ontwikkeld om hele dunne schijfjes, ook wel dvd’s genaamd, af te spelen. Deze dunne schijfjes of dvd’s bevatten heel wat digitale informatie onder de vorm van beeld en/ of muziek en konden enkel en alleen worden afgespeeld met behulp van een bijbehorende dvd-speler.

De eerste dvd-spelers waren vrij logge minder designvolle apparaten die bedoeld waren om aan je televisietoestel te koppelen. Door vervolgens een dvd-schijfje in de speler te plaatsen, kon je de inhoud makkelijk op het televisiescherm afspelen. Echter, staat de tijd allesbehalve stil en genoot ook de dvd-speler een volledige make-over. Vandaag de dag kun je nog steeds apparaten vinden die je bedraad met het televisietoestel dient te verbinden maar je kunt nu ook opteren voor een zogenaamde draadloze dvd-speler die nog net iets meer deuren lijkt te openen.

De mogelijkheden in de wereld van de dvd-speler
Met dank aan de technologische vooruitgang is het vandaag de dag mogelijk om diverse dvd-spelers van elkaar te onderscheiden. Natuurlijk is er nog altijd de optie om te kiezen voor het bedrade apparaat dat je met het televisiescherm dient te verbinden en zodanig ontworpen is dat het onderaan het scherm kan worden geïnstalleerd.

Alleen; tegenwoordig kun je eveneens opteren voor de draagbare dvd-spelers die, zoals de naam doet vermoeden, niet langer aan het televisiescherm moeten gekoppeld worden maar voorzien zijn van een eigen LCD beeldscherm. Dergelijke draagbare dvd-spelers lijken dan ook een hele nieuwe wereld te openen boordevol mogelijkheden en pluspunten. Echter, zullen ze in de meeste gevallen ook wel net iets duurder zijn dan de apparaten van weleer.

Waarom kiezen voor een draagbare dvd-speler?
Een draagbare dvd-speler hoef je niet langer met een kabeltje aan het televisiescherm te koppelen maar is uitgerust met een zelfstandig LCD beeldscherm. Het zijn bijgevolg vaak compacte apparaten die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Handig wanneer je met je kids voor het eerst op reis gaat en er een lange auto- of vliegrit voor de boeg hebt staan.

Bovendien zullen de meeste draagbare dvd-spelers eveneens voorzien zijn van een aparte hoofdtelefoon uitgang. Op die manier wordt het mogelijk om een hoofdtelefoon op het apparaat aan te sluiten zodanig dat de andere passagiers geen last/ hinder ondervinden wanneer jij naar je favoriete film of serie kijkt. En wist je trouwens dat het mogelijk is om een draagbare dvd-speler met 2 schermen aan te kopen? Hierbij bestaat dan de optie om op beide schermen dezelfde of een andere film af te spelen. 

Extra aandachtspunten
Ben je al helemaal warm gelopen en wil je graag op zoek naar een geschikte draagbare dvd-speler dan willen wij jou toch nog graag enkele aandachtspuntjes meegeven. Zo kan de schermgrootte een belangrijke, en misschien wel bepalende, factor zijn voor sommige personen. In de meeste gevallen wordt het beeldscherm van een draagbare dvd-speler geschat tussen 18 en 25 cm wat behoorlijk ok is.

Misschien nog belangrijker dan de grootte is de resolutie aangezien deze de beeldkwaliteit zal bepalen. Probeer, indien mogelijk, toch minstens de kiezen voor een HD resolutie want dan zit je sowieso altijd goed. In samenspraak met de beeldkwaliteit dien je uiteraard ook oog te hebben voor de geluidskwaliteit. Verder kan de informatie van deze website over dvd-spelers nog enkele belangrijke tips & tricks aanreiken die mogelijks een meerwaarde kunnen bieden tijdens de zoektocht.

Meer berichten
 
CustomHtml_1