<p>Een lekkage kan ontzettend veel schade tot gevolg hebben. Wacht daarom niet, maar kom direct in actie. &nbsp;</p>

Een lekkage kan ontzettend veel schade tot gevolg hebben. Wacht daarom niet, maar kom direct in actie.  

(Foto: )

Een lekkage! wat nu?

  Partnerbijdrage


Staat er een grote plas water op de vloer van jouw woning? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een lekkage. Als dit inderdaad het geval is, moeten alle alarmbellen gaan rinkelen.

Een lekkage kan namelijk ontzettend veel schade tot gevolg hebben. Wacht daarom niet langer, maar kom direct in actie. Weet je niet welke handelingen je moet verrichten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in deze tekst namelijk precies wat je moet doen als je te maken hebt met een lekkage.

Spoor het lek op
Wanneer je een lekkage ontdekt hebt, ga je ongetwijfeld op zoek naar de bron. In veel gevallen is dit niet bijzonder lastig. Het lek bevindt zich namelijk vaak in de buurt van de plas water. Als er een leiding gesprongen is, is er waarschijnlijk een stroomrichting aanwezig. Door deze stroom te volgen, kom je waarschijnlijk snel bij het lek uit. Het kan ook zijn dat het water via jouw dak naar binnen komt. In dat geval is er vast en zeker een vochtplek aanwezig op het plafond.

Helaas is de bron van een lekkage niet altijd even makkelijk te vinden. Het kan namelijk ook zo zijn dat er sprake is van een onzichtbare lekkage. Als je hiermee te maken hebt, weet je waarschijnlijk niet waar je moet beginnen. Schakel daarom liever een professional in voor lekdetectie. Hij kan met een speciale camera tot op de millimeter nauwkeurig achterhalen waar de bron van het lek zit. De schade blijft hierdoor beperkt.

Probeer de waterschade te beperken
Eerder in deze tekst haalden we al aan dat een lekkage behoorlijk wat waterschade tot gevolg kan hebben. Zo kan een groot deel van jouw vloer er bijvoorbeeld door beschadigd raken. In het ergste geval moet je een compleet nieuwe vloer kopen. Reden genoeg om de waterschade zoveel mogelijk te beperken. Probeer het water daarom op te vangen. Zet bijvoorbeeld een pan, emmer of bak onder het lek en gooi ze regelmatig leeg. Is het niet mogelijk om het water op te vangen? Leg dan handdoeken op de grond. Deze absorberen het water, waardoor het niet op de vloer terechtkomt.

Dicht het lek nooit zelf
Als je de bron van het lek opgespoord hebt, is jou er ongetwijfeld veel aan gelegen om deze zo snel mogelijk te dichten. Sommige mensen nemen zelf het heft in handen en storten zich op het lek. De kans is aanwezig dat je erin slaagt het lek te dichten. Reken je alleen niet te vroeg rijk, want een lek moet op de juiste manier gedicht worden. Dicht je een lek op de verkeerde manier? Dan keert het probleem snel weer terug. Schakel daarom liever een loodgieter in om een lekkage te verhelpen. Dit kost je weliswaar geld, maar je weet wel zeker dat het lek goed en snel gedicht wordt.

Meer berichten
 
CustomHtml_1