Wespen kunnen een plaag zijn.
Wespen kunnen een plaag zijn. (Foto: )

Een wespennest onder de dakpannen? Dit kun je doen!

  Partnerbijdrage

DELFT - Wespen veroorzaken in de zomermaanden vaak overlast. Dit is zeker het geval als er een nest in jouw directe omgeving zit. Ervaar je de laatste tijd steeds meer overlast van dit ongedierte? Dan is de kans aanwezig dat er ergens een nest zit.

Laat het er niet bij zitten, maar ga op zoek naar het nest. Als je nergens een nest ziet, raden wij je aan van een afstandje een wesp te volgen. Kruipt het beestje onder een dakpan? Dan zit hier zeer waarschijnlijk een nest. Waarschijnlijk weet je niet wat je in dat geval moet doen. Daarom vertellen wij jou hier hoe je te werk gaat bij een wespennest onder de dakpannen.

Kom direct in actie
Heb je het idee dat er  een wespennest onder de dakpannen zit? Dan kom je mogelijk niet direct in actie. Veel mensen denken dat een nest in het dak geen kwaad kan. Ondanks dat het nest vaak op grote hoogte zit, kun je er wel degelijk hinder van ondervinden. Zo wordt het nest alsmaar groter en groter als je niets doet. Er is weliswaar weinig ruimte onder de dakpannen, maar wespen creëren binnen de kortste keren extra ruimte. Zo vreten zij bijvoorbeeld het isolatiemateriaal aan. Als het nest alsmaar groter wordt, ervaar je waarschijnlijk ook meer overlast. Er zijn immers meer wespen die het nest in- en uitvliegen.

Kan ik het nest zelf bestrijden?
Zoals je hierboven al kon lezen, is het verstandig om direct in actie te komen bij een wespennest onder de dakpannen. Omdat het geld kost om een ongediertebestrijder in te schakelen, waag je mogelijk eerst zelf een poging. Toch geniet dit niet de voorkeur. Je kunt namelijk niet zien waar het nest precies zit. Als je een willekeurige dakpan weghaalt, keren de wespen zich ongetwijfeld tegen jou. Gaat het om een groot nest? Dan kan dit je flink wat pijnlijke steken opleveren. Bovendien kun je hierdoor van de ladder vallen met alle gevolgen van dien.

Doe een beroep op een ongediertebestrijder
Weet je vrij zeker dat er een wespennest onder de dakpannen zit? Neem dan contact op met een professionele ongediertebestrijder. Dit kost je weliswaar geld, maar je hoeft je zelf verder niet druk te maken om het nest. Daarbij komt dat een ongediertebestrijder precies weet hoe hij een wespennest moet bestrijden. Hij beschikt niet alleen over de benodigde beschermingsmiddelen, maar ook over beschermende kleding. Hierdoor kan hij het nest veilig te lijf gaan. Voordat een bestrijder het nest verwijdert, roeit hij eerst alle wespen in het nest uit. Dit doet hij vaak met vergif. Na een aantal dagen zijn alle wespen in het nest uitgeroeid, waardoor hij het nest zonder problemen weg kan halen.

Meer berichten
 
CustomHtml_1