Afbeelding
Foto: Esdor van Elten

Open dag zorglocaties Ipse de Bruggen

lopende zaken

Ipse de Bruggen is een veelzijdige organisatie in Zuid-Holland die zorg, ondersteuning, behandeling en begeleiding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Op zaterdag 17 maart openen diverse locaties hun deuren voor belangstellenden. Ook in Delft en omgeving.

Zo is centrum De Ruimte aan de Mercuriusweg zaterdag geopend van 10.00-15.00 uur. "De Ruimte is een centrum voor arbeidsmatige dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking", legt Marcel Tissen van Ipse de Bruggen uit. "Onze mensen doen hier allerlei werk.
Zo is er een werkplaats waar fietsen worden gerepareerd, worden er van gerecyclede stof kussens en tassen gemaakt en we hebben hier ook een grote repro-afdeling voor allerlei drukwerk. De Ruimte is ook de uitvalsbasis voor de tuingroep, die buiten werkt, en zo zijn er nog tal van andere activiteiten waarmee onze mensen een echte bijdrage leveren aan de maatschappij. Ze zijn met recht trots op wat ze met samen voor elkaar krijgen." Je kunt op zaterdag de hele dag meebeleven en allerlei dingen doen, zoals je fiets na laten kijken, een placemat versieren, ponyrijden, aardbeiplantjes poten, er is een open podium en er zijn sport- en spelactiviteiten. Hierbij kunt u kennismaken met Zora de zorgrobot en verschillende G-teams uit Delft. Fortuna, Hudito en DVV Delft, voor hockey, voetbal en korfbal. . Het hele programma vindt je op www.ipsedebruggen.nl. In De Ruimte zijn ook mensen van de dagbesteding Willem Felsoord aanwezig om te vertellen wat daar allemaal gebeurt.

Ouderen
Ook DAC De Paardenmarkt is zaterdag geopend, van 11.00-14.00 uur. Dit is een dagbesteding voor ouderen. Ervaar de tovertafel, ontmoet Paro de zeehond, ervaar de Motomed bewegingstrainer, geniet van een hapje en een drankje en ontvang uitleg over daginvulling. Verder kun je borduren op wafelstof, strijkkralen figuurtjes maken, schilderijtjes verven en sjoelen.

Craeyenburch
Uiteraard is ook landgoed Craeyenburch in Nootdorp geopend. Hier kun je diverse dagbestedingsgroepen en woningen bekijken. Sluit je aan bij een van de rondleidingen. Loop de stickerroute mee, bewegingsmascotte Moef wijst de weg!
De informatiemarkt in het hoofdgebouw kan je niet missen, hier laat Dj Ricardo zich horen en kan je een speeddate doen met één van onze medewerkers als je belangstelling hebt om bij Ipse de Bruggen te werken of vrijwilligerswerk te doen.
Ben je geïnteresseerd in werken met mensen met een verstandelijke beperking?
Op alle locaties is informatie hierover te krijgen, en natuurlijk op www.ipsedebruggen.nl/opendag.

!