De Delftse relatietherapeut Cock van Bruggen geeft vanaf oktober verschillende cursussen waarin omgang met de ander centraal staat.
De Delftse relatietherapeut Cock van Bruggen geeft vanaf oktober verschillende cursussen waarin omgang met de ander centraal staat.

Leuke relaties krijgen en onderhouden kun je leren - met cursussen van Relatiecursussen

lopende zaken

DELFT - De mens haalt veel geluk uit relaties met vrienden of een partner. Maar nergens word je echt geleerd hoe dat moet. Relatiecursussen.com biedt gelukkig uitkomst.

Het samenwerkingsverband Relatiecursussen organiseert vanaf oktober twee verschillende cursussen waarin omgang met anderen centraal staat. Zo is er de cursus 'Persoonlijke ontwikkeling en relaties', bedoeld voor mensen die hun zelfvertrouwen willen ontwikkelen en beter willen leren omgaan met vrienden, familie en collega's. De cursus 'Houd me vast' is voor echtparen die hun relatie willen verbeteren en verdiepen.

De Delftse relatietherapeut Cock van Bruggen is één van de therapeuten die de cursussen geeft. "Deelnemers hebben er veel baat bij", weet hij. "Veel mensen worstelen met deze problemen, terwijl je levensgeluk sterk afhangt van hoe je met anderen omgaat. Je leven wordt kleurrijk door leuke relaties met anderen." Niet zelden lukt dit slecht vanwege een verstoorde balans. De één houdt te veel rekening met anderen, de ander denkt vooral aan zichzelf. Tijdens de cursus 'persoonlijke ontwikkeling en relaties' wordt tijdens acht avonden met psycho-educatie, groepsoefeningen, rollenspellen en video geleerd hoe je je leven leuker kunt maken door beter met anderen om te gaan. De cursus 'Houd me vast' is voor echtparen die hun relatie willen verdiepen. "Het is zó belangrijk je relatie niet te laten verpieteren", zegt Van Bruggen. "Met zo'n cursus valt dit in veel gevallen te voorkomen." Als relatietherapeut weet hij als geen ander dat niet elke relatie te redden is. "Soms is het beter van niet. Maar je hebt, zeker als je samen kinderen hebt, wél altijd de verantwoording om er alles aan te doen om een relatie te redden - of in goed ouderschap uit elkaar te gaan."

De cursus 'Houd me vast' is een internationaal erkende en geroemde cursus, opgesteld door de psychiater Sue Johnson. Wereldwijd zijn er goede resultaten mee geboekt", besluit Cock van Bruggen. Voor beide cursussen geldt dat met elke belangstellende vooraf een (gratis) kennismakingsgesprek plaatsvindt. Meer info: www.relatiecursussen.com.