Elgin Herfst verwelkomt u graag in de vernieuwde showroom. (Foto: EvE)
Elgin Herfst verwelkomt u graag in de vernieuwde showroom. (Foto: EvE) (Foto: )

Een nieuwe look, een nieuw model, bij Kia Autohaag Zeeuw

  kijk op de wijk

DELFT – Wie vanaf komende week de showroom van Kia Autohaag Zeeuw binnenloopt zal het merken: het is overzichtelijker geworden. Alles zit strak in de verf, en de koffie is ook nog eens beter.

De afgelopen weken is hard gewerkt aan het opknappen van de showroom van Kia Autohaag Zeeuw aan de Schieweg 53. "Dit pand dateert uit de jaren '90 en was hard toe aan een opfrisbeurt", zegt Elgin Herfst, de nieuwe vestigingsmanager die in mei van dit jaar in de vestiging van Delft aantrad. "Om te beginnen is de balie vernieuwd. Daarnaast is er nieuw meubilair en een nieuwe koffiecorner." Bij het plannen van die veranderingen is ook goed geluisterd naar de klanten: "We hebben nieuwe stoelen aangeschaft. Iets hoger, iets harder. Dat was de vraag van vooral wat oudere klanten. Wij vinden het belangrijk dat mensen op een prettige manier in onze showroom kunnen verblijven." Alles bij elkaar is het pand nu rustiger en overzichtelijker ingedeeld. "Komende week gaan we nog met de buitenboel aan de slag", kondigt Elgin aan. "De hele signalisatie wordt aangepast. Verder moeten we natuurlijk de komende tijd nog de puntjes op de 'i' zetten; een bloemetje hier, iets aan de muur daar. Maar eind volgende week verwacht ik alles wel op z'n plek te hebben." De werkzaamheden strekken zich tot dusver alleen uit tot de showroom: "In de werkplaats zijn op korte termijn geen veranderingen gepland."

Nieuwe gast
Als dan de showroom is ingericht kan begin oktober een nieuwe gast worden onthaald: de gloednieuwe Kia XCeed. . De Ceed-lijn bestond al uit de Ceed, de ruime Ceed Sportswagon en de elegante ProCeed, en daar komt nu deze compacte SUV bij. "Een heel nieuw model", zegt Elgin trots. "Geen aanpassing van het oude."De nieuwe XCeed is een crossover. (In vakjargon een CUV Urban Crossover Utility Vehicle). Een verhoogde versie van de Ceed Hatchback. Luxe uitgevoerd en met een wat hogere instap. De Kia XCeed is de afgelopen maanden al gepresenteerd op de autobeurzen wereldwijd. "De uiteindelijke prijs moet nog bekend worden, maar zal rond de dertigduizend euro liggen, verwacht Elgin. Hoewel de autoverkopen, met name door de belastingmaatregelen van het kabinet, landelijk een dalende trend verkopen, doet Kia het nog steeds goed. "Met de nieuwe XCeed verwachten we ook wel weer een impuls." Uiteraard zijn alle zekerheden die u van Kia gewend bent ook van toepassing op dit model.
In de eerste of tweede week komt het demonstratiemodel bij Kia Autohaag Zeeuw binnen. Een nieuw model in een vernieuwde showroom. Een goede reden om eens langs te gaan bij de showroom op de Schieweg 53!

Meer berichten
 
CustomHtml_1