Logo delftopzondag.nl
Met een Yamaha Disklavier heb je via internet vrijwel onbegrensde mogelijkheden. (Foto: PR)
Met een Yamaha Disklavier heb je via internet vrijwel onbegrensde mogelijkheden. (Foto: PR) (Foto: )

Ontdek de piano's van Clavis in het Westcord Hotel Delft (of in de winkel)

  kijk op de wijk

DELFT - Muziek... eigenlijk is dat nooit iets van één iemand alleen. Natuurlijk kun je in je eentje muziek maken, maar leuker is het om dat met of vóor anderen te doen. En dan de noten zelf; pas met elkaar wordt het wat. Een noot alleen is, nou ja, saai eigenlijk. Kortom; muziek vraagt om sámenwerking, in meer dan één opzicht.

En dat is één van de redenen dat Clavis Piano's in de Kruisstraat graag de samenwerking zoekt. "We stellen geregeld een piano beschikbaar aan onze relaties", vertelt Rob Klugkist. "Aan muziekscholen bijvoorbeeld, maar ook wel aan muziekevenementen."

Demonstratie
Wil je ook wel eens zo'n piano van Clavis in actie bewonderen? "Op 16 augustus demonstreren wij in het Westcord Hotel tijdens de Preparty Jazz Festival Delft een Yamaha Disklavier, een zelfspelende vleugel." Daarbij moet je niet denken aan de ouderwetse 'pianola' die u misschien kent uit Lucky Luke. Nee, een Yamaha Disklavier is eigenlijk de elektronische opvolger van de pianola. Het leuke eraan is, is dat je via internet vrijwel onbegrensde mogelijkheden hebt om bestaande pianostukken op je eigen instrument te laten spelen. Ook is het mogelijk om je eigen spel op te nemen en dat door de vleugel later nog eens te laten afspelen. Of speel mee met één van de tientallen voorgeprogrammeerde muziekstukken. Het is zelfs ook een zg. 'silent vleugel', je kan dan zonder geluid met hoofdtelefoon spelen om anderen niet tot last te zijn. En via wifi kun je de piano heel eenvoudig bedienen met een smartphone, tablet of computer.

Pre-Party Jazz Festival
Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Kom dan beslist kijken en luisteren tijdens de Pre-Party Jazz Festival Delft op 16 augustus in het WestCord Hotel Delft. Zoals de naam aangeeft is deze Pre-Party de aftrap voor het geweldige Jazz Festival Delft van 22 t/m 25 augustus. Jazz staat voor heerlijke muziek, het leven vieren, voor vrijheid, connectie, spontaniteit, originaliteit en plezier. Deze avond is een unieke kans om alvast in de 'stemming' te komen voor het festival: geniet vanaf 19.00 van een hapje en een drankje (drank voor eigen rekening) met vanaf 20.30 uur de fijne jazz klanken van het Daniel Clason Sextet. Zij spelen een mix tussen hedendaagse Jazz en Cool Jazz/ Hardbop.

Kopen of huren
En heb je eenmaal de smaak te pakken gekregen en wil jezelf aan de slag? Clavis Piano's Delft heeft een groot aanbod aan (digitale) piano's en vleugels. De winkel maakt een goed instrument bereikbaar voor de beginner, de gevorderde en zelfs de professional. Koop er één of huur er één via het unieke huursysteem van Clavis. Meer weten? Kom langs of kijk op www.clavis.nl.

Meer berichten