Gewoon goed leren auto- of motorrijden. Dat kan bij Verkeersschool Jansen. (Foto: EvE)
Gewoon goed leren auto- of motorrijden. Dat kan bij Verkeersschool Jansen. (Foto: EvE) (Foto: )

Verkeersschool Jansen: goed voorbereid naar het rijexamen

  kijk op de wijk

DELFT - Overal hangen nog vlaggen: 'geslaagd!' Maar het hele jaar door doen er mensen examen. Rijexamen bijvoorbeeld. Om dat roze pasje te pakken te krijgen moet je gewoon goed leren auto- of motorrijden. Bij Verkeersschool Jansen natuurlijk!

De weg naar je rijbewijs begint bij het uitzoeken van een goede rijschool. "Dan zit je goed bij ons", zegt Anita Jansen van Verkeersschool Jansen. "Je weet bij ons precies wat je krijgt: 60 minuten les, met een vaste instructeur. Bovendien is er in onderling overleg veel mogelijk. We onderscheiden ons in hoe we met mensen omgaan." En ook niet onbelangrijk: lessen bij Verkeersschool Jansen is betaalbaar: "Voor tien uren les betaal je bij ons 425 euro. Maar als je wil kun je ook voor een lespakket kiezen."

Goed voorbereid examen doen
Gemiddeld heeft iemand zo'n 30 á 35 lessen nodig tot het examen. Omdat de wachttijd bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) soms wel tien weken is, is het zaak om op tijd het examen aan te vragen. "Onze instructeurs kunnen vanuit hun ervaring heel goed aangeven wanneer je de aanvraag kunt gaan doen", aldus Anita. Voordat je het examen kunt aanvragen moet je echter wel eerst je theorie-examen halen. Anita geeft daar zelf hulp bij: "Ik zorg er altijd voor de meest recente VekaBest boeken in huis te hebben (die worden tweemaandelijks vernieuwd) en ik neem met onze leerlingen ook oefenboeken en proefexamens door. Ik raad ook altijd aan om een paar proefexamens op de site van het CBR te doen. Dat kost wel geld, maar dan leer je wel het systeem kennen waarmee zij de examens afnemen." En dan komt het praktijkexamen er aan. Een spannend moment. "veel mensen denken dat je perfect moet rijden", zegt Anita. "Dat is niet zo. Perfectie is niet nodig, wel veilig, aangepast en besluitvaardig rijden." Waar let zo'n examinator dan vooral op? "Veilig rijden staat voorop. Heb je verkeersinzicht? Is je kijkgedrag goed? Kun je anticiperen op het andere verkeer? Je moet als het ware 'ruiken' wat een ander gaat doen." Daarnaast is natuurlijk ook je voertuigbeheersing belangrijk."

Motorrijles
Wat geldt voor autorijles, geldt uiteraard ook voor motorrijles. Ook daarvoor kun je bij Anita en haar mensen terecht "Motorrijles is een vak apart. Het is echt een heel ander voertuig dan een auto en gedraagt zich ook totaal anders op de weg. En vergeet ook niet dat motorrijders kwetsbaarder zijn dan automobilisten. Je hebt geen kreukelzone. Nog meer dan bij autorijles houden we bij motorrijles rekening met optimale voertuigbeheersing en veiligheid."

Gewoon goed leren auto- of motorrijden. Dat kan bij Verkeersschool Jansen. Kijk op www.verkeersschool-jansen.nl of bel Anita: 06-42807373.

Meer berichten
 
CustomHtml_1