Frits krijgt aanwijzingen van Personal Trainer Jeffrey.
Frits krijgt aanwijzingen van Personal Trainer Jeffrey. (Foto: PR)

EasyActive: Korter intensief trainen in een persoonlijke setting

  kijk op de wijk

DELFT – EasyActive aan de Schieweg wil zich meer gaan toeleggen op persoonlijke begeleiding. "Daar is steeds meer vraag naar", aldus eigenaar Michiel Wiegman.

Sinds januari dit jaar is Megafitness 'EasyActive' geworden. Een goede stap, vindt Wiegman. "Om meerdere redenen, maar één van de belangrijkste redenen is toch wel dat mijn personeel nu centrale trainingen krijgt via de EasyActive organisatie. Daardoor worden ze nu grondiger getraind, met name als het gaat om de persoonlijke benadering. Begeleiding staat centraal en daar worden we steeds beter in. En ook voor onze klanten wordt het zo steeds duidelijker wat ze van ons mogen verwachten." Want het persoonlijke wordt steeds belangrijker, merkt Wiegman.

EasyActive zet daar op verschillende manieren op in: "Allereerst door het aanbieden van onze PT-check. In dat programma word je iedere maand gemeten. Op basis van deze professionele metingen en de daarbij behorende evaluatie ontvang je een persoonlijk trainingsschema, dat indien nodig steeds wordt bijgesteld." Dat trainingsschema kan allerlei onderdelen bevatten, niet alleen op het gebied van trainen en bewegen, maar bijvoorbeeld ook op voedingsgebied. "Daar hebben we ons special 'Bodysupport' programma voor."

Met ingang van maart is EasyActive ook begonnen met het 30-Active programma. "Daar komen veel positieve reacties op", vertelt Wiegman. Bij 30-Active train je twee keer per week dertig minuten. Niet alleen, maar samen met maximaal 8 mensen in een groep. "Het gaat dan om vier soorten training", legt Wiegman uit. "Kracht, flexibiliteit, core en uithoudingsvermogen. Kortom: alle facetten voor een gezond lichaam."
De populariteit van 30-Active past in een breder patroon, merkt Wiegman: "Kort en intensief trainen wordt steeds meer de trend." Een goed trend, denkt hij: "Kort en intensief trainen is veel effectiever omdat je meer explosieve kracht in je lichaam losmaakt."

Trainen is altijd maatwerk, en daarom begint het bij EasyActive altijd met een gesprek en een intake, om te zien wat de wensen en ideeën van de klant zijn. "Zo kunnen we bewust bepalen wat we gaan trainen. Wil je afslanken? Sterker worden? Meer controle over je lichaam krijgen? Of dat allemaal? Hoe beter je weet wat je wilt, hoe beter wij daar, samen met jou op kunnen inspelen en hoe beter het uiteindelijke resultaat."
Het is een aanpak die werkt, want het bezoekersaantal aan de Schieweg groeit: "Als we zo doorgroeien als nu, dan denk ik dat we binnenkort extra trainers erbij nodig hebben!" Meer weten? Kijk op www.easyactive.nl. Met een gratis weekpas kun je alles vrijblijvend eerst even uitproberen.

Meer berichten
 
CustomHtml_1