Logo delftopzondag.nl
Bij Parbomarkt vindt u producten van overal vandaan, ook uit Azië en Suriname. . (Foto: EvE)
Bij Parbomarkt vindt u producten van overal vandaan, ook uit Azië en Suriname. . (Foto: EvE) (Foto: )

Parbomarkt: Surinaamse specialiteiten en Nederlandse boodschappen

  kijk op de wijk

DELFT - Vorig jaar november opende Parbomarkt Delft haar deuren aan de Ternatestraat 109. Je kunt er terecht voor Surinaamse levensmiddelen, maar ook de dagelijkse boodschappen.

Parbomarkt is een echte buurtwinkel. "En zo is het ook bedoeld", vindt eigenaar Sanjay. Ruim een half jaar na de opening heeft hij al veel positieve reacties gekregen. "Veel mensen vinden het toch erg prettig om even snel een boodschap in de buurt te kunnen halen."

Van Rotterdam naar Delft
Sanjay groeide op in een ondernemersgezin. Zijn vader had jarenlang een toko in Rotterdam-Noord: Toko Parbo. Toen zijn vader aangaf te willen stoppen besloot Sanjay om niet in Rotterdam te blijven. Toen er een pand beschikbaar kwam in de Indische Buurt in Delft, was hij meteen enthousiast: "Echt een te gekke locatie. Onze winkel past hier. Bovendien ben ik hier in de buurt opgegroeid, dus het voelt ook een beetje als thuiskomen." De naam ging wèl mee naar Delft, en dat is niet het enige: Sanjay's ouders mogen mag dan wel officieel met pensioen zijn, zij zijn toch nog vaak in de winkel te vinden: "Ook buiten de officiële openingstijden wil mijn vader de winkel nog wel eens een paar uurtjes opendoen." Dat past natuurlijk helemaal bij het buurtgevoel." Ook een groot voordeel van de locatie: je kunt de hele dag gratis parkeren, dus de winkel is prima bereikbaar.

Surinaamse specialiteiten
Parbo Markt heeft een ruim assortiment van Nederlandse, maar ook Indische en Indiase producten. Maar heel veel klanten komen toch voor de Surinaamse specialiteiten. Niet voor niets is Parbo de afkorting voor Paramaribo! "Eigenlijk kun je alles wat je nodig hebt voor de Surinaamse keuken bij ons vinden", aldus Sanjay. "Denk aan kruiden, maar ook groenten als kousenband of Surinaamse aubergine (die echt heel anders smaakt dan de aubergine die we in Nederland gewend zijn.) "We kopen dagelijks vers in." Ook Surinaams bier is bij Parbomarkt te vinden, en de echte Surinaamse Masala. En nog heel veel meer. Hoewel Sanjay zijn winkel nadrukkelijk geen toko wil noemen, zijn bij Parbomarkt ook belegde broodjes te koop. "Die zijn populair bij de jeugd op de naburige scholen, en ook mensen die in de kantoren vlakbij werken komen voor de lunch graag een broodje halen."

Altijd welkom
Een broodje, je boodschappen, en een praatje. Buurtwinkel Parbomarkt is waar je moet zijn. En je bent altijd welkom. De winkel is dagelijks geopend van 9.30-18.00 uur, of soms wat langer. Op vrijdag is de winkel geopend tot 20.00 uur. Op zondag is Parbomarkt normaal gesproken gesloten.

Meer berichten