Logo delftopzondag.nl
De oetsen van deze Schimmel vleugel wachten op jou! (Foto: EvE)
De oetsen van deze Schimmel vleugel wachten op jou! (Foto: EvE) (Foto: )

Dus jij denkt dat je piano kunt spelen? Revisited

  kijk op de wijk

DELFT - In oktober is Clavis Piano's alweer drie jaar in Delft gevestigd en in die tijd heeft het bedrijf bewezen een blijvertje te zijn. Al heel wat Delftenaren stapten even bij de winkel in de Kruisstraat binnen om de de diverse soorten piano's en vleugels, zowel akoestisch als digitaal, te bekijken, te kopen of te huren.

Want wie over een piano wil beschikken hoeft bij Clavis niet altijd te kopen: "Je kunt bij ons ieder instrument huren", zegt Rob Klugkist. "De huurprijs hangt uiteraard af van de nieuwwaarde van de piano. De minimum huurtermijn is twaalf maanden, de maximale 60 maanden, met uitzondering van de portable piano's. Daarvoor hanteren we één standaard looptijd van 30 maanden (maar korter mag ook). Na de huurperiode ben je eigenaar van het instrument."

Dus jij denkt...?
Ook een blijvertje is de 'talentenjacht' "Dus jij denkt dat je piano kunt spelen? Vorig jaar organiseerde Clavis deze actie voor de eerste keer, met succes. 23 pianisten van allerlei niveau meldden zich aan. "Het leuke is dat niet de beste pianist hoeft te winnen. Iedereen maakt kans." Hoe gaat het in zijn werk? "We nodigen iedereen die denkt dat hij of zij goed kan pianospelen en/of zingen uit om bij ons langs te komen. Eventueel mag er ook een ander instrument als begeleiding bij zijn, maar uiteraard staat de piano centraal. Bel of mail ons voor een afspraak en wij zorgen ervoor dat er tijdens onze afspraak een filmopname wordt gemaakt. Het filmpje publiceren wij op onze Facebookpagina. Uiteraard krijg je het filmpje ook mee om op je eigen Facebookpagina te zetten. En dan is het 'stemmen maar!' "Het filmpje met de meeste views op onze Facebookpagina wint een prachtige prijs: een digitale piano." Een mooie kans dus om je talent te laten zien."

Vleugels
Dus wil je deze kans niet missen: kom dat langs bij Clavis, want de 88 toetsen op de schitterende Schimmel geven een muzikant vleugels. "Schimmel is één van de laatste grote Duitse pianobouwers en een betere is er niet voor de particuliere markt", vindt Klugkist. Het is één van de topmerken die Clavis verkoopt. In de winkel aan de Kruisstraat vindt je ook piano's van het Tjechische Petrof, en de vrijwel complete lijn van Roland en Yamaha, de leidende merken als het gaat om digitale piano's. Schimmel is er niet in een digitale variant, al maakt het bedrijf wel een zg. 'silent piano', ideaal voor thuisgebruik.

Meer weten? Loop gerust eens binnen bij Clavis. Ook als je (nog) niet denkt dat je piano kunt spelen!

Meer berichten