Het team van Fysio- en Manuele Therapie Delfgauw.
Het team van Fysio- en Manuele Therapie Delfgauw.

Fysio- en Manuele Therapie Delfgauw slaat nieuwe wegen in

kijk op de wijk

Het was een mooi feestje op 15 september: Fysio- en Manuele Therapie Delfgauw opende haar extra locatie bij Anytime Fitness aan de Rijksstraatweg in Delfgauw.

Vanaf 1 maart van dit jaar werkten Fysio- en Manuele Therapie Delfgauw en Anytime Fitness al intensief samen. Op 15 september werd de samenwerking nog eens extra bezegeld met een grote feestelijke opening van de nieuwe locatie waarbij ook burgemeester Fransesca Ravestein te gast was. "Een hele eer", aldus therapeute Ilse Buijs. "Sinds 1 september zijn we begonnen met een gratis inloopspreekuur op maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur", vervolgt zij. Zo kunt u op een laagdrempelige manier advies vragen. De therapeuten van Fysio- en Manuele Therapie Delfgauw zijn meerdere dagdelen per week bij Anytime te vinden. De therapeuten hebben bovendien sinds 1 september versterking gekregen van fysiotherapeut Vincent Hestens. Een welkome aanvulling: "Vincent heeft hier stage gelopen en was onze beste stagiair ever", lacht Ilse. "We zijn heel blij dat hij nu vast deel uitmaakt van het team." Vincent zal geregeld op de locatie bij Anytime Fitness te vinden zijn. Het team van Fysio- en Manuele Therapie Delfgauw bestaat nu uit zes therapeuten: Inge, Ilse, Jan-Jaap, Matthijs, Petra en Vincent. Ze hebben allemaal hun eigen expertise en samen kunnen zij een breed scala aan therapieën aanbieden. Niet alleen traditionele fysiotherapie, maar ook manuele therapie, die zich richt op beweging en gewrichten, bekkenbodemtherapie en dry needling. Die laatste therapie is gericht op de behandeling van pijnpunten in de spieren.

Tieners met sportblessures
Onlangs rondden Ilse, Inge en Vincent een speciale cursus af voor de behandeling van tieners tussen de 11 en 18 jaar, met sportblessures. Iets wat de therapeuten in een jonge wijk als Emerald veel aantreffen. "Het is echt een vernieuwend concept", vindt Ilse. "We kunnen nu echt begeleiding bij sportspecifieke klachten aanbieden. Daarbij kun je denken aan knieblessures bij sporten als hockey en voetbal, en schouder- en elleboogklachten bij bijvoorbeeld tennis, rugby en honkbal. Jongeren hebben bijzondere begeleiding nodig. Het is een beweeglijke groep, en ze zijn ook nog volop in de groei. Dat vraagt om een aangepaste aanpak." Naast deze behandelingen gaat Fysio- en Manuele Therapie Delfgauw ook starten met zogenaamde 'bewegingsgroepen'. "Ook die zijn toegesneden op bepaalde doelgroepen", legt Ilse uit. "Denk aan mensen met lage rugklachten, ouderen met slijtage aan heup of knie of mensen met diabetes. Allemaal aandoeningen die om specifieke aanpak vragen. Want het gaat niet alleen om zorg, maar juist om zorg op maat."

!