<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Tiemo Walda bij het ongekend grote assortiment van Restol.
Tiemo Walda bij het ongekend grote assortiment van Restol.

Begin het tuinseizoen goed met Restol

  kijk op de wijk

DELFT - Bij Het Tanthof Houtmarkt aan de Tanthofdreef 13 vind je wat je zoekt. Zeker als je van plan bent de houten schuttingen en/of meubels in de olie of beits te zetten.

Daarvoor is er namelijk Restol Olie in het assortiment, het houtverduurzamingsproduct bij uitstek. "Sinds kort hebben we zelfs alle kleuren op voorraad, ook alle nieuwe matte kleuren en alles is direct leverbaar", zegt eigenaar Tiemo Walda. "Met Restol heb je het beste van twee werelden. Een beits toplaag, die het hout als het ware opsluit, waardoor er geen vocht kan doordringen. Het werkt als een soort waslaag, waar de regendruppels op blijven liggen."

Lijnolie
Hoe is dit mogelijk? Restol is gebaseerd op componenten van natuurlijke plantaardige lijnolie. Met deze Restol wordt buitenhout waterafstotend en weerbestendig. "Tussen de te schilderen lagen door hoef je niet te schuren, afnemen en stofvrij maken is voldoende. De oliebasis zorgt er vervolgens voor, dat het verduurzamingsproduct ook in het hout trekt, zodat dit van binnen uit bescherming biedt."

Bescherming
Het buitenseizoen is weer begonnen. Maar voordat je echt lekker in de tuin kan zitten, zullen alle houten meubelen eerst goed behandeld moeten worden. "Restol is trouwens ook te gebruiken voor schuttingen, pergola's, noem maar op", aldus Tiemo. Bij Restol heb je keuze uit meer dan achttien zijdeglans kleuren en acht matte kleuren, geschikt voor zowel onbehandeld hout, verduurzaamd hout als hardhout. Of het nu gaat om Bangkirai, Teak, Iroko, Western Red Cedar of Merbau: er is altijd een oplossing. "Het is bovendien heel makkelijk aan te brengen", zegt Tiemo. "De ondergrond moet vrij zijn van loszittende delen, droog- en stofvrij zijn. Gebruik hiervoor een staalborstel. Restol breng je aan met een platte kwast, roller of verfspuit, in de lengterichting van het hout. Twee lagen Restol is voldoende voor bescherming. Het beschermt optimaal door de lijnolie. En wat mooi is: als je het wilt bijwerken hoef je het niet eens te schuren, borstel er overheen en schilderen maar." Restol biedt verder bescherming tegen zon, vocht en vergrijzing. En die waterafstotende eigenschap is o zo belangrijk.

Het ruimte assortiment gaat bovendien gepaard met goed advies uit de praktijk. Aannemersbedrijf Het Tanthof heeft namelijk ruime ervaring in verbouw en restauratie: "We werken voor grotere bedrijven, organisaties, o.a. voor de Gemeente Delft. Als je restauratiewerk bij het Prinsenhof moet doen moet je wel weten wat je doet!" Info: www.hettanthof.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>