"Citizen heeft de techniek én de looks", aldus Hans Spoolder. (Foto: EvE)

Natuurlijke look of technisch hoogstandje, Topdeal Watches heeft het

kijk op de wijk

Een horloge is meer dan een instrument om de tijd aan af te lezen. Het is voor veel mensen een fashionstatement geworden. Gelukkig kun je bij Hans Spoolder van Topdeal Watches aan de Molslaan 26 het horloge vinden dat echt bij jou past!

Spoolder kiest dan ook voor modieuze merken zoals Daniël Wellington, Tommy Hilfiger en Rosefield, naast bekende horlogemerken als Casio en Citizen.
Dat laatste merk is er één die nu echt bij Delft past: "CITIZEN is een merk voor mensen die techniek leuk vinden", vertelt Hans. "Ze zien er vaak sportief en technisch uit. Maar wat belangrijker is, het zijn vaak ook echte technische hoogstandjes. Neem de eco-drive horloges: de hebben geen batterij maar een licht doorlatende wijzerplaat met daaronder een zonnecel. Die laadt dus automatisch op. Citizen heeft dat indertijd ontwikkeld juist met het oog op het minder belasten van het milieu.
Andere horloges van het Japanse topmerk zijn zender- of zelfs satelliet gestuurd: ze krijgen hun signaal van een radiozender of de satelliet en lopen dus altijd exact op tijd." Niet alleen het innerlijk is hightech, de buitenkant vaak ook: we hebben horloges van titanium en met saffierglas: extra hard en kras vast, dus je horloge blijft veel langer mooi.
Een speciale categorie zijn de duikhorloges van Citizen die vaak gedragen worden door mensen met een Marine- en/of duikers achtergrond.

Houten horloges
Meer een natuur- dan een techniekmens? Ook dan vindt je bij Topdeal Watches iets van je gading. Neem bijvoorbeeld de houten horloges van het Nederlandse horlogemerk 1915 Watches. Een uniek product met een geheel eigen stijl. "Dit zou wel eens de nieuwe zomertrend kunnen worden", denkt Spoolder. Kast en band van deze horloges zijn van hout, in verschillende kleuren en soorten, zoals het wat lichtere esdoornhout, het donkere walnoothout, olijf- en sandelhout. Er zijn ook exemplaren met een natuursteen wijzerplaat. "Het aardige is dat 1915 Watch gebruik maakt van een Citizen uurwerk", aldus Spoolder. "De ultieme combinatie van techniek met een natuurlijk look dus." Er is overigens ook een serie houten horloges met een Zwitsers uurwerk.
Ook heeft 1915 Watches een serie 'zusterhorloges' voor mensen die in de zorg werken. Dit horloge draag je niet om je pols maar kun je op je kleding spelden. "Echt een leuke gadget", aldus Hans. "En verkrijgbaar voor leuke zomerprijzen."
Benieuwd naar deze en andere horloges uit de collectie van TopDeal Watches? Kom dan eens langs op de Molslaan 26 of kijk op de webshop www.topdealer.nl.

!