<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
De bewonersvereniging in 2015. maar is er nog één in 2019? (Foto: PR)
De bewonersvereniging in 2015. maar is er nog één in 2019? (Foto: PR)

Vuur opgebrand bij bestuur Bewonersvereniging Delfgauw

  kijk op de wijk

Een noodkreet om hulp, noemt voorzitter Piet Lagerweij het. Na 22 jaar dreigt het doek voor Bewonersvereniging Delfgauw (BVD) te vallen, bij gebrek aan nieuwe bestuursleden. De enige redding zou de aanmelding zijn van ten minste drie nieuwe bestuursleden.

"Het gaat ons echt aan het hart", zegt de voorzitter. "We zijn een heel succesvolle bewonersvereniging. We hebben goed contact met de gemeente en vertegenwoordigen de belangen van de buurtbewoners. Daarnaast organiseren we ieder jaar nog een heleboel leuke evenementen, zoals de buitenspeeldag en de lampionnenoptocht, die allemaal goed bezocht worden."
Hoewel Piet nog steeds enthousiast is over de BVD, wil hij dit jaar zijn functie als voorzitter neerleggen. Ook de rest van de bestuursleden wil hun taken graag overdragen aan nieuw bloed. "Ik ben zelf al tien jaar voorzitter en ook de rest van het bestuur is al jaren actief", vertelt Piet. "Je merkt dat de motivatie afneemt en dat heeft z'n weerslag op het functioneren van het team. Het vuur is opgebrand. Het wordt tijd dat er een compleet nieuw en enthousiast bestuur opstaat, die de BVD nieuw leven in kan blazen."
Ondanks meerdere oproepen voor nieuwe bestuursleden, bleef respons uit. Piet weet niet precies waar het door komt, maar heeft wel een vermoeden. "Mensen hebben geen zin en tijd meer voor vrijwilligerswerk, zo lijkt het. We hebben vorig jaar de buitenspeeldag ook al af moeten blazen, vanwege het uitblijven van vrijwilligers. Dat is heel erg jammer, want het is absoluut geen fulltime bezigheid. We vergaderen zo een keer in de vijf weken en dan is er nog een aantal evenementen waar je wat meer tijd in stopt, maar ook dat is geen tijdrovend iets. En daarbij: je krijgt er zoveel energie en plezier voor terug, het is de tijd meer dan waard."
Op donderdag 15 maart wordt nog het politiek café georganiseerd in het Kerkelijk centrum van Delfgauw. Politieke partijen kunnen tijdens deze bijeenkomst, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen, hun mening ventileren over standpunten met betrekking tot Delfgauw.
Het idee dat het politiek café wellicht het laatste georganiseerde evenement van de bewonersvereniging wordt, is Piet niet in de koude kleren gaan zitten. "Het raakt ons echt heel erg. We hebben er jaren onze tijd en passie ingestoken, en om dat verloren te zien gaan, is heel jammer. Ik hoop echt dat er nog nieuwe vrijwilligers opstaan om de vereniging te redden." Aanmelden voor de bewonersverenging kan bij Piet Lagerweij via 015 2568929 of via info@bewonersvereniging-delfgauw.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>