Broers Christian en Georg maken een roadtrip door Duitsland op een Mofa
Broers Christian en Georg maken een roadtrip door Duitsland op een Mofa (Foto: )

Nieuwe reeks 'Deutsches Kino' bij Filmhuis Lumen

  cultuur

DELFT - Op donderdagavond 12 september, aanvang: 19.30 uur, start Filmhuis Lumen met de voorstelling 25 KM/H een nieuwe en veelbelovende reeks 'Deutsches Kino'.

Het nieuwe seizoen Deutsches Kino brengt traditioneel actuele Duitse films die niet voor distributie in Nederland zijn aangekocht, maar met voldoende belang of aantrekkingskracht om toch te vertonen.
De nieuwe roadmovie 25 KM/H trapt de nieuwe reeks af. De film werd afgelopen mei genomineerd voor Beste Speelfilm bij de Deutscher Filmpreis. Na 25 KM/H zijn de volgende vijf voorstellingen te zien: Der Junge muss an die frische Luft, Adam und Evelyn, Atlas, Fritz Lang en tenslotte M- Eine Stadt sucht einen Morder.

Verhaal
Op de begrafenis van hun vader, diep in het Zwarte Woud, ontmoeten de broers Christian en Georg elkaar weer na dertig jaar. Het weerzien verloopt moeizaam; de broers zijn uit elkaar gegroeid, maar door drank en tafeltennis vinden ze elkaar weer. In deze benevelde toestand herinneren ze zich het plan dat ze als vijftienjarigen hadden: een tocht maken vanaf het dorpsplein naar de Oostzee op hun Mofa's (Motor-Fahrrad, bromfiets), met een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur. De Mofa's staan er nog, de stemming zit erin, dus diezelfde nacht gaan ze op pad. Wat volgt is een hilarische, ontroerende roadmovie. Regisseur Markus Goller bewijst dat hij dit genre goed beheerst. Duitsland wordt van onder tot boven doorkruist en ziet er zeer fotogeniek uit. Onderweg komen de broers de vreemdste figuren tegen, die allemaal een bijdrage leveren aan hun persoonlijke ontwikkeling. Hun tocht, ontmoetingen en avonturen dwingt ze hun demonen onder ogen te zien en de fouten uit hun verleden te herstellen. Dat dit lukt staat van tevoren vast, maar zoals bij elke goede roadmovie is de reis belangrijker dan het doel.
Info en tickets: filmhuis-lumen.nl Kassa: 015-2140226.

Meer berichten
 
CustomHtml_1