<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Een deel van de 'Moord op Willem van Oranje' uit 1584 van Wijnveld
Een deel van de 'Moord op Willem van Oranje' uit 1584 van Wijnveld (Foto: )

Wedstrijd Museum Paul Tetar van Elven

  cultuur

DELFT - Ja, geef het maar toe. Had u eigenlijk niet ook stiekem mee willen doen aan één van de vele Rembrandt schilderwedstrijden, maar twijfelde u?

Dan is dit uw kans: schilder, teken of fotografeer een historische gebeurtenis en doe mee aan de wedstrijd 'Maak een historiestuk' van Museum Paul Tetar van Elven. Inzenden kan tot en met zondag 29 september. Behalve eeuwige roem en een plekje in het museum zijn er ook leuke prijzen te winnen, onder meer ter beschikking gesteld door Royal Talens.

Historiestukken
Voorbeelden van historiestukken kunt u vinden in Museum Paul Tetar van Elven in Delft. Daar hangen 19e-eeuwse schilderijen over de geschiedenis van Nederland, vooral over de 17e eeuw. Maar ook schilderijen van Rembrandt zijn aan de Delftse gracht te zien: de Staalmeesters, de Anatomische les, zelfs de Nachtwacht. Niet de echte natuurlijk, maar kopieën geschilderd door Paul Tetar van Elven (1823-1896).

Afmetingen
Paul Tetar daagt u uit om de nieuwe 'historieschilder' te worden. En dat mag breed worden opgevat: schilderen, tekenen, collage, fotograferen, alles is geoorloofd mits de afmetingen niet groter zijn dan 50 x 70 centimeter. Laat u inspireren door recente gebeurtenissen of door iets uit het verre verleden. Lees de voorwaarden na op onze site: www.tetar.nl.
Wij zien uw werk graag tegemoet!

Paul Tetar was kunstenaar, kopiist, docent aan de Polytechnische School Delft, nu TU Delft en hartstochtelijk verzamelaar van porselein en aardewerk. Tot 1892 woonde hij in dit in oorspronkelijke16e-eeuwse grachtenpand aan de Koornmarkt 67. Het weelderige interieur ademt nog steeds de authentieke sfeer uit die tijd. Breng eens een bezoekje, want volgens The Evening Standard is het museum één van de tien redenen om de stad Delft te bezoeken.

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>