<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Het tijdelijke kerkhof in de tuin van Museum Prinsenhof waar Guano haar videoclip opnam
Het tijdelijke kerkhof in de tuin van Museum Prinsenhof waar Guano haar videoclip opnam (Foto: )

Delftse band Guano maakt videoclip op Berry's kerkhof

  cultuur

DELFT - Tijdens een bezoek aan het tijdelijke kerkhof behorende bij de tentoonstelling 'Mojo Backstage, Delftse meesters in de muziekindustrie' kwamen Rob Maas en Wilma van Wezenbeek op het idee.

Zij dachten meteen aan een oud nummer van de tweede CD van hun band Guano: R&R Hell of Fame. In dat nummer noemen zij overleden bekende muzikanten, en de namen van diezelfde muzikanten staan ook op de witte kruisen van het kerkhof. Hoe leuk zou het zijn om een bijbehorende clip te maken met dit kerkhof als decor? De bewuste song nemen zij overigens nog steeds in hun set op. De tekst wordt telkens actueel aangevuld met nieuwe, gevallen helden uit de muziekindustrie.

Toestemming
Wilma nam contact op met Berry Visser, de maker van het tijdelijke kerkhof en mede-oprichter van Mojo. Hij vond het een prima idee. Na ook toestemming te hebben gekregen van het museum, stonden de twee bandleden op een druilerige woensdagmiddag op het tijdelijke kerkhof. Het grootste gedeelte van de clip werd geschoten in deze bijzondere 'tuin'. Niet alleen de twee bandleden spelen een rol, de 'cast' werd aangevuld met Annelies van der List en haar gezin, en twee medewerkers van het Prinsenhof. Tijdens het filmen werden Lou Reed, Nico en Jimi Hendrix geëerd met een rode roos, maar ook Avicii en The Lau. Zelfs een 'gewone' bezoeker van de tentoonstelling mocht figureren in de clip door ook een roos neer te leggen bij een kruis van één van de overleden pophelden.

Oefenruimte
De clip werd verder afgemaakt met beelden uit de oefenruimte van SPOD aan de Marlotlaan, waar Guano al sinds 1988 oefent. Karin Boogaard en Milo Broekmans waren daar op de reguliere oefenmaandagavond ook bij. Leuk detail is dat de nieuwste 'Rehearsal Sessions' set van Guano ook net uit is. Deze nagelnieuwe CD is in eigen beheer opgenomen, bij SPOD.

Groeven
Guano is opgericht in 1988, en natuurlijk sinds die tijd wat groeven rijker, letterlijk en figuurlijk. Met 5 bandleden: 3 vrouwen en 2 mannen maakt Guano eigen nummers. Ze hebben inmiddels al een behoorlijk repertoire opgebouwd. De muziek is niet eenvoudig in een hokje onder te brengen of te beschrijven. Ergens waan je je in de zeventiger jaren door het Elka-orgeltje en de gitaarsolo's, maar Guano giet dat in een modern jasje. De half rock half flower power formatie kan grooven, grommen en grollen. Een optreden is vaak verrassend, en Guano speelt nog steeds met veel energie en plezier.

Ontwikkeling
De tentoonstelling, waar het tijdelijke kerkhof onderdeel van is, is nog tot en met 1 september in Museum Prinsenhof Delft te zien. De tentoonstelling laat de ontwikkeling van MOJO zien en toont hoe het bedrijf is uitgegroeid tot de grootste festivalorganisator en dé concertpromotor van Nederland.
De clip kan worden bekeken via YouTube, en gemakkelijk worden gevonden via het Facebook-account guano015 van de band.

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>