Eva met twee toptitels voor de jeugd!
Eva met twee toptitels voor de jeugd!

Jeugdboekentips van Eva

cultuur

DELFT - Eva Orta van DOK/OPEN, die laatst door de NBD werd benoemd tot 'opperkinderboekoloog', prijst weer twee superleuke kinderboeken aan. Dus, haast je naar de bieb!

Enter the Game zone – Monique van Hest
Ben jij ook gek op gamen? Of nieuwsgierig naar wat 'gamen' precies inhoudt? Dan is dit boek echt iets voor jou! Het staat namelijk boordevol met allerlei coole weetjes over gamen. Wist je dat de duurste game ooit 500 miljoen euro kostte om te maken? En weet jij wat er in je hersenen gebeurt als je aan het gamen bent? Waarom je zo blij kunt worden van gamen? Het antwoord op deze én andere vragen vind je in dit boek. Van een kort overzicht van de geschiedenis van games tot aan welke soorten games er zijn. Er staan korte woordenlijsten met de uitleg van een aantal moeilijke woorden op de flappen van dit boek. De weetjes in dit boek worden vaak gepresenteerd met behulp van allerlei boeiende infographics, grappige strips en leuke foto's!

Wombat & Vos: avonturen in de stad – Terry Denton
Terry Denton? Denk je nu 'wacht eens, die naam heb ik eerder gehoord!' Dat klopt! Terry Denton is namelijk degene die de tekeningen maakt voor de Waanzinnige boomhut-boeken van Andy Griffiths. Nu heeft hij zelf een boek geschreven dat wat mij betreft perfect in de gekke stijl van de Waanzinnige boomhut-boeken past. De drie verhalen in dit boek gaan over de coole Wombat en de humeurige Vos. Samen beleeft dit vreemde duo allerlei avonturen en komen van de ene grappige situatie in de andere. De verhalen voorzien van allerlei grappige illustraties die de tekst aanvullen en ondersteunen. Ook met de letters wordt af en toe gespeeld in dit boek; grote letters, kleine letters, dik gedrukt… Het boek verveelt geen moment! Gelukkig wordt alweer hard gewerkt aan een volgend deel van Wombat & Vos. Ik kijk er nu al naar uit!