Afbeelding

Duijndammenkoor zingt in Hippolytuskapel

cultuur

DELFT - Het Duijndammenfamiliekoor onder leiding van dirigent Job Duijndam geeft zondag zondag 18 november vanaf 15.00 uur een muziekuitvoering van een klein uur in de thuishaven van het koor: de Sint Hippolytuskapel aan de Oude Delft 118 in hartje Delft.

Het koor zingt in deze bijzonder sfeervolle en prachtig gesitueerde historische kapel een heel gevarieerd repertoire van Engelstalige, Duitstalige en zeker ook Latijnse liederen en gezangen.

Het 'Kyrie van Duruflé' komt voorbij, maar ook 'Lacrimosa' uit het Requiem van Mozart, 'The Long Day Closes' van Sullivan, 'As Torrents' van Elgar, 'Verleih uns Frieden' van Mendelssohn, 'Cantique de Jean Racine en Pie Jesu' van Fauré, het 'Ave Verum' van Saint Saens en Jenkins, maar bijvoorbeeld ook 'The Lord is my Shepherd', bekend van The Vicar of Dibley.
Rotterdamseweg
Het koor bestaat bijna geheel uit leden van de familie Duijndam van de Rotterdamseweg, hier en daar aangevuld met een echtgenoot, partner of neef. Slechts een enkeling is van de hele kouwe kant en bijvoorbeeld ingevlogen om de alten te versterken of omdat de jonge tenoren er nog niet waren.

Orgelsolo
Het koor bestaat uit twee soepele sopranen, vier aardige alten, drie toffe tenoren en drie bewuste bassen en staat dus onder leiding van Job Duijndam, de pater familias, zou je kunnen zeggen, die ook de vaste aanstuurder is van het Hippolytuskapelkoor.
De begeleiding op orgel wordt verzorgd door Gerard Bart die ook nog zelf een orgelsolo verzorgt.

Kom gerust even kijken, maar vooral luisteren zondag. De toegang is vrij en dat geldt zowel voor naar binnen als naar buiten!