<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto:

75 jaar Glenn Miller's Army Air Force Band!

  cultuur

RIJSWIJK - Bill Baker's Big Band brengt op zondag 11 november een speciaal concert in de Rijswijkse Schouwburg.

Bill Baker's Big Band wordt speciaal voor deze gelegenheid uitgebreid met de 'string section' van Krashna Musika uit Delft en een 'french horn' en zal daarmee in precies dezelfde bezetting optreden als de Army Air Force Band van Glenn Miller.

Big Band
Het is 75 jaar geleden dat Glenn Miller zich vrijwillig meldde om zijn land te dienen. Uiteraard kwam hij terecht bij een van de militaire muziekkorpsen. Daar richtte hij zijn beroemde Big Bandformatie op. Met deze formatie vertrok hij in juni van het jaar 1944 naar Engeland om de aldaar gestationeerde G.I.'s (Amerikaanse troepen) te vermaken. Dit om hen een 'thuisgevoel' te bezorgen of, zoals hij het zelf verwoordde: "We gave them a 'hunk' o' home."
Hij speelde onder meer op vliegvelden, in theaters, ziekenhuizen en maakte programma's voor de Engelse radiozender van de BBC. Hier in Nederland stemden velen in het geheim af op de BBC om naar deze beroemde band of naar Koningin Wilhelmina te luisteren.

Klassiekers
Nu, 75 jaar later, behoort de muziek die Glenn Miller bracht tot de 'klassiekers' in het genre. Wie kent ze niet? Little brown jug, Tuxedo junction, Long ago and far away, In the mood enzovoort. Stuk voor stuk muzikale pareltjes!

Beleef het mee tijdens het concert in de Rijswijkse Schouwburg op zondag 11 november 2018 om 15.00 uur. De 40 muzikanten van Bill Baker's Big Band en van Krashna Musika Celebrating 75 Years Army Air Force Band. Dit muzikale spektakel mag u niet missen!

Rijswijkse Schouwburg, Generaal Spoorlaan 10, Rijswijk
Entree: 20,50 euro.
Reserveren: 070 - 3360336.

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>