Ook dit jaar weer veel activiteiten tijdens de Kinderboekenweek bij DOK Delft
Ook dit jaar weer veel activiteiten tijdens de Kinderboekenweek bij DOK Delft

Kinderboekenweek weer van start!

cultuur

DELFT - De Kinderboekenweek 2018 heeft als thema 'Vriendschap: Kom erbij!' en vindt plaats van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober. Wat is er allemaal te doen in de regio en wat hebben de boekhandels voor activiteiten op de rol?

Door Ruud Stift

De bibliotheek in Den Hoorn heeft op woensdag 3 oktober een leuke activiteit. Het thema nodigt natuurlijk uit om gezellig mee te doen, want vriendschap is ook: samen leuke dingen doen in de bieb. Neem je vriend of vriendin mee voor een leuke middag. Het feest wordt in samenwerking met de Delftse Natuurwacht gevierd. Er valt van alles te maken met en voor je vriend(in). Bijvoorbeeld een takkenvriendje van natuurlijke materialen, een vriendschapsdoosje of een 3D-kaart met envelop. Speciaal voor kleuters wordt voorgelezen. Tijd: van 14.30 uur tot 16.30 uur.

Dorpshoeve
In Schipluiden wordt de Kinderboekenweek gevierd in De Dorpshoeve op maandag 8 oktober. Aanvang: van 15.30 uur tot 17.00 uur. Je kunt ook hier lekker knutselen, luisteren naar een verhaal of gezellig samen een spel spelen. Alle activiteiten zijn gratis. Ga naar de site voor meer informatie over de tijden, aanmelden en leeftijden: www.debibliotheekmm.nl

Boekhandels
Ook bij de meeste boekhandels in Delft staan leuke activiteiten op de agenda tijdens de Kinderboekenweek. Allemaal hebben ze het speciale prentenboek 'Kom erbij' van Milja Praagman en 'Eilandenruzie', het Kinderboekenweekgeschenk geschreven door Jozua Douglas, in huis. AKO Delft CS pakt uit met een originele actie: "Voor de kinderen hebben we snoepvriendschapsbandjes die we gratis uitdelen. Verder wordt het schap van de kinderboeken leuk aangekleed en zijn we bezig met een spreukenwedstrijd omtrent het thema 'Vriendschap' waarmee een klein prijsje valt te winnen. Dus, loop binnen vanaf woensdag 3 oktober en doe mee!"
Boekhandel Paagman in de Choorstraat neemt zaterdag 29 september een voorschot op de festiviteiten. Op die dag komt Tosca Menten, schrijfster van de 'Dummie de Mummie'-reeks, vanaf 14.00 uur op bezoek. Zij geeft een persconferentie, waarbij kinderen als volleerd journalist vragen mogen stellen. Woensdag 10 oktober is het de beurt aan Medy Oberendorff. Zij doet aan voorleestheater en komt voorlezen en vertellen over het boek Johannes de parkiet, aanvang: 14.00 uur. Aanmelden vooraf gewenst. En als klapper op de vuurpijl komt de Delftse schrijfster Isabel van Duijne op woensdag 14 oktober voorlezen uit haar nieuwste boek 'Lily maakt nieuwe vriendjes'. Hierna kan een geheimzinnige tovertekening worden gemaakt. Aanvang: 14.00 uur. Het hele programma is terug te vinden op www.paagman.nl/kinderboekenweek.

Bibliotheek Delft
Ook de agenda van bibliotheek DOK Delft zit bomvol. Er kunnen vrienden worden gemaakt door een stripverhaal te fabriceren, je kunt een speciale route lopen om uit te vinden wat voor soort vriend je zelf bent en er zijn verschillende interessante workshops te volgen, zoals een 'levend' stripverhaal en 'bouw je ideale vriend'. Woensdag 3 oktober verzorgen Dirk & Daan een spetterend optreden bij DOK Centrum, aanvang: 14.30 uur. Bij DOK Voorhof kan een strip worden gemaakt met behulp van een green screen. Zie voor alle activiteiten: www.dok.info/doen