De beroemde kogelgaten zijn een (bijna) tastbaar bewijs van de geschiedenis in het Prinsenhof (foto: A-Shots Photography)
De beroemde kogelgaten zijn een (bijna) tastbaar bewijs van de geschiedenis in het Prinsenhof (foto: A-Shots Photography) Foto: Anja Daleman (A-Shots Photography)

Nieuwe tentoonstelling in Prinsenhof

cultuur

Van 19 oktober 2018 tot en met 3 maart 2019 zet Museum Prinsenhof Delft de Nederlandse geschiedenis in de schijnwerpers met de tentoonstelling Willem van Oranje is hier!.

Het Prinsenhof is onlosmakelijk met Willem van Oranje verbonden. In de tentoonstelling Willem van Oranje is hier! treden bezoekers in de voetsporen van de man die aan de basis staat van het Nederland zoals we dat nu kennen. Reis terug in de tijd en ontdek in welke ruimtes hij woonde, werkte en belangrijke besluiten nam. Welke rol speelde hij in de opstand tegen de Spaanse overheersers tijdens zijn Delftse jaren? En wat is zijn invloed op het Nederland van nu?

Het belangrijkste collectiestuk van de expositie is het gebouw zelf. De beroemde kogelgaten in de muur zijn nog altijd stille getuigen van de moord op Willem van Oranje door Balthasar Gerards op 10 juli 1584. Een (bijna) tastbaar bewijs van de geschiedenis die zich hier heeft afgespeeld.

Bij de tentoonstelling worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals zondagmiddagrondleidingen, familieworkshops en een theatervoorstelling. Kijk voor meer informatie op www.prinsenhof-delft.nl.