Afbeelding

Een theatrale binge-watch marathon in Delft

cultuur

Van donderdag 31 mei tot en met zondag 10 juni staat Delft voor de achtste keer in het teken van het Delft Fringe Festival. Het belangrijkste en grootste theaterfestival voor jonge makers in Nederland combineert onverwachte locaties in de binnenstad van Delft met ambitieus talent. Deze festivaleditie bevat voorstellingen van 51 verschillende makers, die verspreid over 11 dagen ruim 418 voorstellingen spelen in de disciplines muziek(theater), live art, kleinkunst, circus, dans, cabaret, toneel, opera en familietheater. Met 209 uur aan voorstellingen biedt het Delft Fringe Festival daarmee de ideale theatrale binge-watch marathon voor deze zomer.

De spannende combinatie van ambitieus talent en onverwachte locaties is één van de dingen die het Delft Fringe Festival uniek maakt. Voorstellingen vinden zowel plaats in de traditionele setting van het theater, als op ludieke plekken zoals een woonboot, schuur, atelier, molen, café of roeivereniging.

Delft Fringe Festival biedt dit jaar de mogelijkheid kaarten online in de voorverkoop aan te schaffen. Daarnaast introduceert het Delft Fringe Festival dit jaar advies bij jouw keuze. Weet je door het grote aantal voorstellingen niet meer waar je naartoe moet? Tijdens het festival kun je dagelijks terecht in het Rietveld Theater en bij de stand op de Markt.

Ook dit jaar is er weer een uitgebreid randprogramma. Boek één van de arrangementen (Verrassingstour, Familietour, Canaltour) en leer Delft onder leiding van stadsgids Via Vanessa op een andere manier kennen. Uiteraard kun je dit festival ook genieten van een creatieve festivalhap in het Rietveld Theater, kun je je longen uit je lijf zingen tijdens Re's Karaoke Feest (za 9 juni) en kun je op de laatste dag van het festival een bezoek brengen aan de prijsuitreiking van de Delft Fringe Festival Publieksprijs (zo 10 juni).