De vier geluksspecialisten. (foto: Heleen Klop)
De vier geluksspecialisten. (foto: Heleen Klop) Foto: Heleen Klop

Meesterinterviewer Coen Verbraak op zoek naar geluk

cultuur

Geluk is hot! Zelfhulpboeken zijn populairder dan ooit. Tijdschriften als Flow en Happinez hebben flinke oplages. Maar wat is geluk nu eigenlijk en waar is het te vinden? Zaterdag 13 januari horen we het in Theater de Veste.

Tijdens het inspirerende theatercollege 'Op zoek naar Geluk' geven vier 'geluksspecialisten' - meesterinterviewer Coen Verbraak, neurowetenschapper Laura Steenbergen, geluksprofessor Patrick van Hees en yogi/gitarist Jan Kuiper – ons een inkijkje in het fenomeen geluk. Kun je meten of iemand gelukkig is? Hoe erg is het eigenlijk om ongelukkig te zijn? En kun je geluk eigenlijk wel vinden of zou je het zelfs kunnen kopen?

Een levendige voorstelling, twee keer vijftig minuten over de theorie èn praktijk van geluk. In de pauze kan iedere bezoeker opschrijven wat geluk voor hem betekent, en interviewt Coen Verbraak het publiek – wie het wil - daarover. Ook kun je in korte tijd ervaren wat meditatie is.

Gratis yogales in het theater
Om 18.45 uur is er voorafgaand aan 'Op zoek naar Geluk' in het theater een gratis yogales die wordt gegeven door Banyan Yoga uit Delft.
Zie voor meer informatie over de voorstelling en de yogales de website www.theaterdeveste.nl.